ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ! ! Έβρος: Με καρφιά θα σταματούν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρωνΜετά τα αυξανόμενα τροχαία -συχνά θανατηφόρα- που έχουν προκαλέσει διακινητές μεταναστών στον Έβρο, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν του αστυνομικού ελέγχου, η Εισαγγελία γνωμοδότησε θετικά για την τοποθέτηση ειδικών στην Εγνατία οδό, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων.

«Η χρήση ως έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά του οχήματος, προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση επιβεβλημένη» τονίζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, να μπλοκάρουν τα οχήματα των ατόμων που διακινούν παράνομα μετανάστες και που για να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους, δεν διστάζουν ακόμη και να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία προκαλώντας ακόμη και θανατηφόρα τροχαία.

Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική εκπαίδευση στις Αρχές αναφορικά με το πώς θα χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα εμπόδια.

lawandorder.gr