Άριστα στους αστυνομικούς του τμήματος Αλιβερίου Εύβοιας

Άριστα, βάζουμε στους αστυνομικούς που εκτελούσαν, χθες βράδυ (26/08/2023) νυκτερινή βάρδια ελέγχου διερχομένων οχημάτων, στον περιφερειακό δρόμο Αλιβερίου Ευβοίας.

Γυρίζαμε οδικώς προς Χαλκίδα, από κοινωνική εκδήλωση σε χωριό της Νότιας Εύβοιας, στις τρεις περίπου τα ξημερώματα και μας σταμάτησαν για σχετικό έλεγχο.

Εκείνο που μας έκανε εντύπωση, ήταν ο επαγγελματισμός αλλά και η ευγένεια των δύο αστυνομικών κατά την διάρκεια του ελέγχου που μας έκαναν, φυσικά δεν βρήκαν κάτι για το οποίο θα ήταν αναγκασμένοι να μας δώσουν κλήση, είχαμε φροντίσει να μην καταναλώσουμε αλκοόλ, τα χαρτιά του οχήματος μας ήταν πλήρη, όπως επίσης δεν βρέθηκε και κάτι παράνομο στο όχημα μας.

Επειδή η ώρα ήταν προχωρημένη και η κίνηση σχεδόν μηδενική, βρήκαμε την ευκαιρία χωρίς να τους αποσπάσουμε από τα καθήκοντα τους, να συζητήσαμε λίγο μαζί τους, μας εξήγησαν αρκετά πράγματα για το δύσκολο επάγγελμα του Αστυνομικού, καθώς και για διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά με τους πολίτες.

Προσέξαμε επίσης, κατά στην αφήγηση τους, ακόμη και για δύσκολα συμβάντα που τους έχουν συμβεί, στην διάρκεια της καριέρας τους, την ευσυνειδησία που τους διακατέχει και ότι υπήρχε από την μεριά τους, άριστος επαγγελματισμός και συναίσθηση του καθήκοντος.

Παίρνοντας στη συνέχεια  τον δρόμο του γυρισμού, η παρέα που είμασταν στο όχημα, συζητήσαμε για το περιστατικό του ελέγχου από την ΕΛ.ΑΣ, κανείς μας δεν ένιωσε άβολα από τον έλεγχο και όλοι καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα, ότι οι Έλληνες αστυνομικοί του σήμερα, αξίζουν και μπράβο τους να έχουν την εκτίμηση και το σεβασμό της κοινωνίας μας.