Ακραία πρόκληση από Ερντογάν και Τουρκία: «Δεν φταίνε οι Τουρκοκύπριοι στην Πύλα»Νέες προκλήσεις από τον Ερντογάν και την Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει η Κύπρος καθώς η Άγκυρα πήρε την απόφαση από χθες (21/8), να συνεχίσει τις εργασίες στην Πύλα.

Την ίδια ώρα, ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους, λέγοντας πως «με την παρέμβασή τους εναντίον χωρικών και τις ανάρμοστες δηλώσεις τους, οι κυανόκρανοι υπονόμευσαν την αμεροληψία τους και την ήδη πληγωμένη φήμη τους».

Θυμίζουμε πως οι τούρκοι μιλούν για δήθεν εργασίες επισκευής και διαπλάτυνσης του δρόμου σε μια περιοχή που είναι κατά τα άλλα ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).

Μάλιστα, δεκάδες τούρκοι, έποικοι και Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν κατά της Ειρηνευτικής Δυνάμεως Κύπρου του ΟΗΕ γιατί η τελευταία επιχείρησε να επιβάλει τον νόμο.

Ακόμη, χαρακτήρισε παράνομη και απάνθρωπη την παρέμβαση κυανόκρανων που προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση Τουρκοκυπρίων στην περιοχή.

Τη στιγμή μάλιστα που ο Ερντογάν λέει όλα αυτά και δίνει δίκαιο στους τουρκοκυπρίους, ο ΟΗΕ ανέφερε ότι τέσσερις κυανόκρανοι τραυματίστηκαν και τα οχήματά τους υπέστησαν ζημιές.