Ανεβαίνουμε Level...! Drones, έξυπνες κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη «ρίχνει» η κυβέρνηση στη μάχη με τις φλόγεςΌσον αφορά το ζήτημα της αποκατάστασης των δασών εξετάζεται το ενδεχόμενο η φύτευση δέντρων που θα επιβραδύνουν που δεν επιταχύνουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους συναρμόδιους Υπουργούς και στο τραπέζι θα τεθούν και νέα μέτρα πρόληψης που θα ανταποκρίνονται στις διαφορετικές συνθήκες αλλά τα μέτρα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA δρομολογείται ένας συνολικός ανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι της σύσκεψης θα συζητηθεί:

Αγορά 101 drones διαφορετικών τύπων:
Έξι διαφορετικών δυνατοτήτων drones.
Μεγάλα επιτήρησης με πάνω από 10 ώρες συνεχούς πτήσης.
Drones που θα πετούν από πυροσβεστικά οχήματα.
Αυτά τα drones θα έχουν διασύνδεση με επιχειρησιακά κέντρα, μάλιστα τα 13 πρώτα θα επιχειρούν εντός του 2023. Ενώ για τα υπόλοιπα προβλέπεται διαγωνισμός και παράδοση εντός του 2024 με 2025.

Στη μάχη θα «πέσει» και η τεχνολογία:

Τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών
Λειτουργία 24/7
Έξυπνες κάμερες
Αισθητήρες εντοπισμού καπνού – φωτιάς
Συστήματα πυρανίχνευσης σε αρχαιολογικούς χώρους και ιδιαίτερες περιοχές
Λογισμικό άμεσης αναμετάδοσης
Σύνδεση με συντονιστικό κέντρο
Διαγωνισμός και σύμβαση έως τον Μάρτιο του 2024

Σημειώνεται ότι στην σύσκεψη της κυβέρνησης όσον αφορά το ζήτημα της αποκατάστασης των δασών εξετάζεται το ενδεχόμενο η φύτευση δέντρων που θα επιβραδύνουν που δεν επιταχύνουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.