Οι στρατιωτικοί φοβούνται για την ασφάλεια της υγείας τους



Ασφάλεια Υγείας Προσωπικού (Συμμετοχή Στελεχών στην Περισυλλογή Νεκρών Ζώων από τις Πλημμύρες)

1. Σας αναφέρουμε ότι, κατόπιν προφορικής ενημέρωσης από μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – ΕΣΠΕΛ, Στελέχη που υπηρετούν στην Φρουρά Λάρισας σήμερα 14 Σεπ 23 και κατά την μεσημβρινή ώρα 14:30, έλαβαν την διαταγή να μεταβούν στις πλημμυρισμένες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιχείρηση περισυλλογής και μεταφοράς νεκρών ζώων. 

2. Συναφώς αναφέρεται ότι, η εν λόγω διαταγή εδόθη κατόπιν ολιγόλεπτης ταχύρρυθμης εκπαίδευσης που διεξήχθη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αδύνατη να καλύψει τις ανάγκες ασφάλειας υγείας του προσωπικού, λαμβανομένου του ανειδίκευτου της αντιμετώπισης ανάλογων καταστάσεων.

3. Κατόπιν των παραπάνω, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη άμεσης παρέμβασης και επικοινωνίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την άρση της εν λόγω διαταγής, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των Στελεχών και των οικογενειών τους.

4. Επισημαίνεται ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο φορτίο αντιμετώπισης των δυσμενών καιρικών φαινομένων, τόσο κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου (με τις πυρκαγιές), όσο και κατά την διάρκεια των πλημμυρών. Ως εκ τούτου, δικαιωματικά τους αξίζει η ανάλογη αντιμετώπιση. 

5.      Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-
Πρόεδρος

Πέτρος Μούστος Ανχης (ΔΒ)
6936158679

-Ο-
Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Θέος Εσμίας (ΟΤΕΤΗ)
6977617429