Φρένο από την Ε.Ε. στην Τουρκία – Οι σχέσεις με Ελλάδα και τι ζητάει η ΕυρώπηΜεγάλα εμπόδια βάζει η Ε.Ε. στην Τουρκία για την ένταξή της στην Ευρώπη με τους Τούρκους να αντιδράνε με τις σειρά τους έχοντας τις δικές τους απαιτήσεις.

Οι Τούρκοι, θέλουν να φτιάξουν τις σχέσεις τους με την Ευρώπη ιδιαίτερα μετά τις προηγούμενες εντάσεις με την Ελλάδα αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι επίσημες διαπραγματεύσεις που ψάχνουν διακαώς όμως φαίνεται πως βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά ακόμη. Αυτό διότι η Ευρώπη βάζει ξανά φρένο στα θέλω της Τουρκίας τονίζοντας τις απαιτήσεις της.

Τι απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Τουρκία; Απαιτεί πρόοδο, περισσότερη δημοκρατία και περισσότερο κράτος δικαίου. Ο υπεύθυνος της Κομισιόν για τη διερεύνηση του θέματος ήταν ξεκάθαρος στη κοινή συνέντευξη με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας.

Όλα αυτά την ώρα που η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πούτιν στη Ρωσία έφερε ποικίλα σχόλια και η αντίδραση των Αμερικανών αναμένεται.

Ακόμη, μπορεί με τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν να τέθηκε ξανά η σωστή γραμμή συζητήσεων με φιλικές διαθέσεις ωστόσο από την Ε.Ε. δε πείθονται τόσο εύκολα μετά από το προβληματικό παρελθόν της Τουρκίας στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.Εξάλλου και η Ελλάδα με τη σειρά της έχει πει τα δικά της όχι στις απαιτήσεις των Τούρκων.

Πηγή: Geostratigika.gr