Έξαλλοι στην Τουρκία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Το «χαστούκι» που έφερε νεύραΗ Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί τόσο στα ελληνοτουρκικά θέματα όσο και στις σχέσεις της με την Κύπρο, γεγονός που έφερε την έντονη παρατήρηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τη στιγμή που η γειτονική χώρα επιθυμεί την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν σταματά τα τερτίπια, με μεγάλο παράδειγμα τη συμπεριφορά της στην Πύλα.

Κάπως έτσι, η έκθεση καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες στην Κύπρο, να προστατέψει την Αγία Σοφία, όπως και τις μειονότητες κάτι που έφερε την έντονη αντίδραση από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Αυτή η έκθεση, γεμάτη άδικες κατηγορίες και προκαταλήψεις που βασίζονται στην παραπληροφόρηση από κύκλους κατά της Τουρκίας, αντικατοπτρίζει τη συνήθη ρηχή και χωρίς οράματα προσέγγιση του ΕΚ τόσο για τις σχέσεις με τη χώρα μας όσο και για το μέλλον της ΕΕ. 

Αυτή η έκθεση, δυστυχώς, δείχνει επίσης ότι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι δέσμια της καθημερινής λαϊκιστικής πολιτικής και πόσο μακριά απέχουν από την ανάπτυξη της σωστής στρατηγικής προσέγγισης τόσο προς την ΕΕ όσο και προς την περιοχή μας».

Geostratigika.gr