Οι Τούρκοι προσπαθούν να επιβάλουν παύση όλων των στρατιωτικών ασκήσεων στα νησιά μας με στόχο την ελληνική στρατιωτική δύναμηΟι Τούρκοι διπλωμάτες απαιτούν από την Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία την απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων από τα νησιά, ενώ οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει ειδική δύναμη πεζοναυτών που παρακολουθεί το Αιγαίο έτοιμη να επέμβει όλο το 24ωρο επικαλούμενοι το δόγμα της ανύπαρκτης "Γαλάζιας Πατρίδας"

Τα τουρκικά καραγκιοζιλίκια δεν έχουν όριο και τελειωμό θα λέγαμε, αφού η Άγκυρα προσπαθεί εναγωνίως να διακόψει με άλλα μέσα κάθε ελληνική στρατιωτική δρα;δραστηριότητα στα νησιά μας, για να επιτύχει την πλήρη παύση τους, και αργότερα ( υπό ευνοϊκές συνθήκες και στις ΗΠΑ), την αποχώρηση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα πρότυπα της Μεραρχίας στην Κύπρο.  

“Η Αθήνα κάνει άσκηση κάτω από τη μύτη μας» γράφει σήμερα η εφημερίδα aydinlik.com.tr, αναφερόμενη σε άσκηση με πυρά στην νήσο Λέσβο, αγνοώντας ότι ο τουρκικός Στρατός, και ειδικά επίλεκτη δύναμη Πεζοναυτών για παράδειγμα, υλοποιεί κανονικά κατά διαστήματα ασκήσεις απόβασης και κατάληψης νήσου, με στόχο ελληνικό νησιωτικό έδαφος.  

Οι Τούρκοι αρθρογράφοι της εφημερίδας διατείνονται ότι ελληνική στρατιωτική άσκηση υλοποιείται σε αποστρατικοποιημένο έδαφος, και η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων.

«Οι Έλληνες προσπαθώντας να δοκιμάσουν τα νεύραν της Τουρκίας, προσπαθούν να καταλάβουν τι μπορούν να αποσπάσουν μέσα από τη διαδικασία εξομάλυνσης. Ωστόσο, η Άγκυρα δεν άφησε αναπάντητη την κίνηση της Αθήνας παρά τη μακρά σιωπή της. Το μήνυμα Navtex της ελληνικής πλευράς που ανέφερε ότι στις 13-14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί άσκηση βολών στη Λέσβο, απαντήθηκε με μήνυμα αντιNavtex. Στην ειδοποίηση που εκδόθηκε από τον σταθμό της Σμύρνης", αναφέρει το άρθρο.

Αν δεν το κατανοεί η ελληνική διπλωματία οι Τούρκοι ζητούν εδώ και τώρα παύση όλων των επιχειρησιακών ασκήσεων στα νησιά μας, ως πρώτο βήμα για το σχέδιο τους που αφορά την απόσυρση όλων των ελληνικών δυνάμεων στο μέλλον.

Οι Τούρκοι διπλωμάτες απαιτούν από την Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία την απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων από τα νησιά, ενώ οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει ειδική δύναμη πεζοναυτών που παρακολουθεί το Αιγαίο έτοιμη να επέμβει όλο το 24ωρο επικαλούμενοι το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας".

Όπως αποδεικνύεται, το τουρκικό ναυτικό έχει δημιουργήσει επίλεκτη δύναμη ταχείας επεμβάσεως από πεζοναύτες και ορισμένα πλοία, για επιχειρήσεις με φόντο το Αιγαίο, για την προάσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ειδικά τα νέα τουρκικά αποβατικά πλοία κλάσης Bayraktar, έχουν σαφή αποστολή την περιοχή του Αιγαίου απειλώντας ελληνικά ζωτικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή με ξεδιάντροπο τρόπο η Άγκυρα σε κάθε συνάντηση με την ελληνική πλευρά θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, έχοντας φυσικά άλλα σχέδια κατά νου.

Η Τουρκία δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των "γκρίζων ζωνών" και "της γαλάζιας πατρίδας", αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά. Εσχάτως όλοι οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει μία "εκστρατεία" με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Φυσικά με την τουρκική επιθετικότητα στα άκρα και τη διάταξη μάχης της 4ης Τουρκικής Στρατιάς (Στρατιά Αιγαίου) και των λοιπών δυνάμεων  του τουρκικού στρατού, στρατοχωροφυλακής, πολεμικού ναυτικού, πολεμικής αεροπορίας και Διοίκησης ασφαλείας ακτών, στα μικρασιατικά παράλια, ακόμη και η σκέψη αποστρατικοποίησης των νησιών μας είναι απαγορευτική, γιατί αυτό θα σήμαινε αυτεπάγγελτα την κατάκτησή τους από την Τουρκία.