Επεισοδιακή καταδίωξη σκάφους – Προειδοποιητικές βολές από το λιμενικόΣε νέα διάσωση μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή της Χίου. Πιο συγκεκριμένα το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε μετά από καταδίωξη 33 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος, στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, ανατολικά της Χίου. 

Οι χειριστές του φουσκωτού όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των σκαφών του Λιμενικού στην περιοχή άρχισαν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να ξεφύγουν.

Οι άνδρες του Λιμενικού έκαναν ηχητικά και φωτεινά σήματα στο σκάφος για να σταματήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τότε έριξαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα και τότε το σκάφος με τους μετανάστες σταμάτησε.

Στη συνέχεια οι Λιμενικοί, περισυνέλλεξαν με ασφάλεια τους 33 μετανάστες (32 άνδρες και 1 γυναίκα) οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ.Τ. «ΒΙΑΛ». Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών βυθίστηκε.