Αυτός είναι ο πιλότος του ΖΕΥΣ που θα σκίσει τους αιθέρες της Θεσσαλονίκης την 28η ΟκτωβρίουΠοιος είναι ο σμηναγός που θα καθίσει στο cockpit του μαχητικού αεροσκάφους το οποίο θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακές επιδείξεις

Μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη αναμφίβολα αποτελεί η διέλευση του μαχητικού αεροσκάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Οι απαιτητικοί και παράλληλα εντυπωσιακοί ελιγμοί, το πέταγμα σε χαμηλό ύψος πάνω από τη θάλασσα και την στεριά και ο εκκωφαντικός ήχος του μαχητικού F-16 Block52+ καθηλώνουν κάθε χρόνο τους Θεσσαλονικείς.

Το μήνυμα δε του πιλότου μέσα από το πιλοτήριο προκαλεί ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.

Φέτος στο cockpit του F-16 θα βρίσκεται ο Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους σμηναγός (Ι) Χρήστος Πάρις Χαρίτος.

O Χρήστος Πάρις Χαρίτος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.