Οι γυναίκες του Στρατού παρελαύνουν με άρματα μάχης στη Θεσσαλονίκη – Εντυπωσιακά πλάναΜεγαλεπίβολη η παρουσία των γυναικών στη δοκιμαστική παρέλαση των Μηχανοκίνητων Τμημάτων

Πλησιάζει η μεγάλη μέρα για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και οι πυρετώδεις προετοιμασίες για το τελικό αποτέλεσμα εντείνονται με πρόβες και δοκιμαστικές παρελάσεις σε καθημερινή βάση. Από αυτές δεν μπροούσαν να λείπουν και οι γυναίκες του στρατού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρωί της Τρίτης (24/10) πραγματοποιήθηκε νέα δοκιμαστική παρέλαση των Μηχανοκίνητων Τμημάτων, στην οποία συμμετείχαν οι γυναίκες που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό. Μάλιστα κάποιες από αυτές βρίσκονται υψηλά στην ιεραρχία καθώς είναι είτε αρχηγοί στοιχείων είτε επικεφαλής πληρωμάτων.

Η εντυπωσιακή παρουσία των γυναικών έγινε κυρίως στα πληρώματα του αυτοκινούμενου πυροβολικού, στα άρματα μάχης, στα τεθωρακισμένα του υγειονομικού αλλά και άλλων όπλων, όπως και των σωμάτων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της διέλευσης των μηχανοκίνητων τμημάτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Αναμφισβήτητα, η παρουσία τους ήταν εξίσου μεγαλεπίβολη με εκείνη των ανδρών του Στρατού. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια η είσοδός τους στις Στρατιωτικές Σχολές είναι σχεδόν ισάριθμη με εκείνη των ανδρών, ενώ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι γυναίκες να ανεβαίνουν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα διοίκησης.

Δείτε βίντεο:in.gr