Ακραία δήλωση Ερντογάν για τις ΗΠΑ – «Εκπαιδεύουν και στηρίζουν τρομοκράτες»!Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στο Ισραήλ, τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στρέφει τα φώτα πάνω του, με δηλώσεις κατά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης σε ομιλία του κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως εκπαιδεύουν και στηρίζουν τρομοκράτες!

Πιο συγκεκριμένα ο Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του εξέφρασε την στήριξή του στο Ισραήλ, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο, την ευκαιρία στον τούρκο πρόεδρο να βγει στην αντεπίθεση.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση στην Αμερική, λέγοντας ότι στέλνουν αεροπλανοφόρο και ότι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις με σκοπό να μετατρέψουν σε λουτρό αίματος όλη την περιοχή.

«Οι HΠΑ το αεροπλανοφόρο τους το στέλνουν στο Ισραήλ. Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Τι έρχεται να κάνει; Τι θα κάνει μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν αλλά και με τα αεροσκάφη που μεταφέρει; Θα πλήξει και θα καταστρέψει την Γάζα και τις περιοχές εκεί και θα κάνει βήματα για μεγάλες σφαγές. Πρέπει να το ανακοινώσω αυτό. Σήμερα στη Συρία οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 20 βάσεις. Τι δουλειά έχουν οι βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία; Tι γίνεται σε αυτές τις βάσεις;. 23 βάσεις! Όλα αυτά δεν πρέπει να τα εξετάσουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμη και με φόντο την κατάρριψη του UAV στη Συρία, ο Ερντογάν πρόσθεσε: «όμως δυστυχώς οι ΗΠΑ καταρρίπτουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας. Όταν οι HΠΑ καταρρίπτουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας. H Τουρκία δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ; Δεν είμαστε μαζί; Πως θα το εξετάσουμε; Πως θα το εξηγήσουμε αυτό; Όταν μας συμφέρει είμαστε εταίροι .

 Όταν όμως δεν μας συμφέρει συμβαίνει κάτι άλλο. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις τις εκπαιδεύουν οι ΗΠΑ, τις εξοπλίζουν τις . Και με αυτές τις οργανώσεις και στη Συρία και στη Μέση Ανατολή μετατρέπουν όλη την περιοχή σε λουτρό αίματος! Αυτά να τα δούμε».