Τουρκία: "Άφρισε" ο Ερντογάν με τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στην Ανατολική Μεσόγειο - Σύμβουλός του εμπλέκει την ΕλλάδαΤουρκία: Γιατί τρελάθηκε ο Ερντογάν με τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει ξεκινήσει την επιθετική ρητορικη κατά των ΗΠΑ;

Οι ΗΠΑ έστειλαν δύο αεροπλανοφόρα στην Ανατολική Μεσόγειο, επίσημα για να υποστηρίζουν επιχειρήσεις εκκένωσης αμάχων από τη Γάζα και να στηρίξουν το Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης της Χεζμπολάχ.

Όμως η αντίδραση της Τουρκίας ήταν έντονη, με τον Τούρκο πρόεδρο να διαρωτάται τι θέλουν στην περιοχή οι Αμερικανοί ενώ και ο σύμβολος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τσιχάτ Γιαϊτσί, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη ενέργεια στήριξης των ελληνικών θέσεων.

Τουρκία: Γιατί τρελάθηκε ο Ερντογάν με τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στην Ανατολική Μεσόγειο και γιατί σύμβουλός του εμπλέκει την Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με την Τσιχάτ Γιαϊτσί, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο δεν πήγε απλά στην Ανατολική Μεσόγειο, στα ανοιχτά του Ισραήλ και της Γάζας, αλλά άλλαξε πορεία και σταμάτησε μόλις πέντε μίλια μακριά από το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμίντ Χαν.

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει πως η συγκεκριμένη κίνηση των Αμερικανών είναι ξεκάθαρη στήριξη στην Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει έστειλαν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο ακριβώς επάνω στα σύνορα του Χάρτη της Σεβίλλης, τον οποίο δεν δέχεται η Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι ο Χάρτης της Σεβίλλης δίνει κανονική επήρεια ΑΟΖ στο Καστελόριζο και ακυρώνει την τουρκική Γαλάζια Πατρίδα, εκ των πατέρων της οποίας είναι ο Τούρκος απόστρατος.