Πόλεμος στο Ισραήλ: Το δράμα των ομήρων της Χαμάς και τα κλάματα των οικογενειών τουςΣυγκλονίζουν οι ιστορίες των ομήρων που άρπαξαν τα μέλη της Χαμάς με τον πόλεμο στο Ισραήλ να μαίνεται ανεξέλεγκτος. Πάνω από 130 άνθρωποι είναι στα χέρια της Χαμάς, κορυφώνοντας την αγωνία των δικών τους ανθρώπων ενώ και οι Ισραηλινοί χτυπούν και σκοτώνουν Παλαιστίνιους.

Τα πρόσωπα των ομήρων κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η Ντόρον, ο Τζέικ, ο Ερέζ, η Άντι, η 85χρονη Γιάφα και πολλοί ακόμη που βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Η 25χρονη Νόα παρακαλούσε για τη ζωή της όταν οι ένοπλοι μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν σε μουσικό φεστιβάλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, σπέρνοντας τον τρόμο και τον θάνατο, τώρα βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία. Ο πατέρας της με δάκρυα στα μάτια ξεσπά: «Τι να πω; Ήταν όλη μου η ζωή από τη στιγμή που γεννήθηκε».

Στο ίδιο φεστιβάλ βρισκόταν και η Κιμ, εκεί όπου βρίσκονταν 260 νέοι που διασκέδαζαν. «Δεν μπορείς να κοιμηθείς. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πού μπορεί να βρίσκεται, εάν υποφέρει, εάν είναι ακόμη ζωντανή», λέει η μητέρα της και ξεσπά σε κλάματα.

Ζωντανή ή νεκρή κανείς δεν ξέρει την τύχη της 30χρονης Γερμανίδας Shani Look. Από το μουσικό φεστιβάλ βρέθηκε να περιφέρεται αναίσθητη σε ένα φορτηγάκι.

«Θέλω να πω στους μαχητές της Χαμάς “μην τους πειράξετε”», είναι το μήνυμα που στέλνει πατέρας που είδε σε βίντεο στο Διαδίκτυο τη γυναίκα του με τα δύο ανήλικα παιδιά του. Και οι ιστορίες από τον πόλεμο στο Ισραήλ συγκλονίζουν…