Τουρκορωσικό σχέδιο ανεξάρτητου κράτους-Ο Λαβρόφ συμφωνεί πλήρως με Ερντογάν ζητώντας κράτος της ΠαλαιστίνηςΣε κάθε βομβαρδισμό του Ισραήλ στην Γάζα η Χαμάς σκοτώνει Ισραηλινούς ομήρους που έχει τοποθετήσει ως Ασπίδα σε κρίσιμες υποδομές

Πραγματικά εξοργιστικό και απάνθρωπο αυτό που λαμβάνει χώρα στην Γάζα εδώ και μερικές ώρες.

Σε μια εξέλιξη της στιγμής εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς δήλωσε τον θάνατο Ισραηλινών ομήρων, ως απόρροια των βομβαρδισμών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, και αυτό σημαίνει δυο πράγματα, είτε οι Ισραηλινοί όμηροι τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα ως στόχοι σε υποδομές που ήξεραν ότι θα χτυπηθούν από το Ισραήλ, είτε τους εκτελούν οι ίδιοι ως αντίποινα.

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Al Qassam Abu Ubeyde: «Ο βομβαρδισμός που πραγματοποίησαν οι εισβολείς στη Γάζα σήμερα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων  αιχμαλώτων στα χέρια μας».

Ποιος όμως μπορεί να τον πιστέψει ότι έγινε έτσι; Κανείς, για αυτό το δεύτερο σενάριο είναι και αυτό πιθανό.

Πλήρη ταύτιση των απόψεων Ρωσίας και Τουρκίας στο ζήτημα της δημιουργίας ανεξαρτήτου κράτους της Παλαιστίνης έχουμε  χθες και σήμερα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών απαιτεί τη δημιουργία του κράτους της Παλαιστίνης «Είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία και ο Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών μπορούν και πρέπει να συνεισφέρουν στον τερματισμό της αιματοχυσίας. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό μαζί με εσάς και μαζί με όλες τις άλλες χώρες που ενδιαφέρονται ειλικρινά για τη δημιουργία βιώσιμης ειρήνη στη Μέση Ανατολή και διασφάλιση της ασφάλειας όλων των χωρών της περιοχής ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένου του κράτους της Παλαιστίνης, η δημιουργία του οποίου απαιτείται με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΟΗΕ).»

Ο Λαβρόφ ζήτησε να σταματήσει επειγόντως η σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών

“Η αντιπαράθεση Παλαιστινίων-Ισραηλινών πρέπει να σταματήσει επειγόντως”. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών (LAS) Άχμεντ Αμπουλγκέιτ.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και όλα τα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου θα πρέπει να συμβάλουν στη λύση για να σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία και ο Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών, όλα τα μέλη αυτής της οργάνωσης, μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων, πρώτα απ 'όλα, στον τερματισμό της αιματοχυσίας και τον τερματισμό του πόνου των αμάχων», δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για αυτό μαζί με άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για την εδραίωση βιώσιμης ειρήνης στη Μέση Ανατολή και τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των χωρών της περιοχής, «συμπεριλαμβανομένου του κράτους της Παλαιστίνης, η δημιουργία του οποίου είναι απαιτείται από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπέζνια, δήλωσε ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, ενώ ζητά την διεξαγωγή ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι «το αποτέλεσμα ανεπίλυτων προβλημάτων».

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να σταματήσει και αυτός άμεσα η βία στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Ο Τούρκος ηγέτης πιστεύει ότι η διασφάλιση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή μόνο με την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης.

Οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι τα μελλοντικά σύνορα μεταξύ των δύο χωρών ακολουθούν τις γραμμές που υπήρχαν πριν από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967, με πιθανή ανταλλαγή εδαφών.

Η Παλαιστίνη θέλει να δημιουργήσει το δικό της κράτος στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας και να κάνει την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά της, και από ότι όλα δείχνουν Τούρκοι και Ρώσοι προωθούν το εν λόγω σχέδιο για τα δικά τους πάντα συμφέροντα.