Οι ΗΠΑ κατέρριψαν οπλισμένο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφοςΗΠΑ: Καταρρίψαμε οπλισμένο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αφού πλησίασε πολύ τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία, λέει το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press.

«Οι ΗΠΑ κατέρριψαν την Πέμπτη ένα ένοπλο τουρκικό drone που είχε πλησιάσει πολύ τα αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Associated Press», τονίζεται στο πρακτορείο, σε μια όπως σημειώνεται «σπάνια χρήση βίας από ένα μέλος του ΝΑΤΟ εναντίον ενός άλλου».

«Το drone έριχνε βόμβες σε στόχους κοντά στη Χασάκα και, ενώ δεν στόχευε σε αμερικανικά στρατεύματα, οι βόμβες ήταν αρκετά κοντά ώστε να αποτελούν κίνδυνο για τις αμερικανικές δυνάμεις», είπε στο πρακτορείο Αμερικανός αξιωματούχους.

ΗΠΑ: Καταρρίψαμε οπλισμένο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Η κατάρριψη διατάχθηκε μετά από περισσότερες από δώδεκα κλήσεις σε Τούρκους στρατιωτικούς αξιωματούχους που δήλωσαν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονταν στο έδαφος στην περιοχή και ότι ο αμερικανικός στρατός θα αναλάμβανε δράση.

Το drone καταρρίφθηκε από μαχητικό αεροσκάφος F-16 των ΗΠΑ.

πηγή: geostratigika.gr