Τα αυξημένα ασφαλείας σε όλη την χώρα και τα αμερικανικά C-130Τα μέτρα ασφαλείας εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες εν αναμονή της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στην Γάζα, τη στιγμή που κλιμακώνονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί στην περιοχή.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας απλώνονται, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σε όλη την χώρα λόγω των αιματηρών εξελίξεων και αυτών που αναμένονται να ακολουθήσουν στη Μέση Ανατολή. Με εντολή, όπως πληροφορούμαι, του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε λιμάνια, αεροδρόμια, στα σύνορα, σε πρεσβείες, σε επιχειρήσεις και γενικά σε πιθανούς στόχους τρομοκρατών.

Τα μέτρα ασφαλείας εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες εν αναμονή της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στην Γάζα, τη στιγμή που κλιμακώνονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί στην περιοχή. Αυξημένα μέτρα έχουν επίσης ληφθεί και στις στρατιωτικές μονάδες. Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού όταν σταθμεύουν σε νησιά, φρουρούνται από πλοία του Λιμενικού αλλά και από ναυτικές περιπόλους.

Την ίδια ώρα όλο και περισσότερα μεταγωγικά αμερικανικά αεροσκάφη C-130 φθάνουν και σταθμεύουν σε ελληνικά αεροδρόμια και φαίνονται έτοιμα να αναλάβουν αποστολές, είτε εκκένωσης περιοχών είτε μεταφορών ομήρων. Ήδη την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, σταθμεύουν στα στρατιωτικά αεροδρόμια της Σούδας και της Ελευσίνας 8 αμερικανικά C-130, ενώ κατά καιρούς βρέθηκαν αμερικανικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, ανθυποβρυχιακού πολέμου, air tankers και μεγαλύτερα από τα C-120 μεταγωγικά.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ