Σε συναγερμό η ελληνική συστοιχία Patriot στη Σαουδική ΑραβίαΣε κατάσταση ύψιστου συναγερμού τέθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και το σύνολο της Αεράμυνας (συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής συστοιχίας των Patriot PAC-3 της ΠΑ) μετά από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες μιλούν για σοβαρές συγκρούσεις σαουδαραβικών στρατευμάτων και ανταρτών Χούθι (που υποστηρίζονται από το Ιράν) κοντά στα σύνορα με την Υεμένη.

Όπως αναφέρει το Bloomberg:  «Οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και όλες οι δυνάμεις  αεράμυνας σε ολόκληρη τη χώρα φέρονται να έχουν τεθεί σε αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας μετά από σημαντικές συγκρούσεις με μαχητές Χούτι τις τελευταίες 24 ώρες στην περιοχή Τζαζάν κοντά στα σύνορα με την Υεμένη.

Ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων με την τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν, τουλάχιστον 4 Σαουδάραβες στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.»

Σημειώνεται ότι εχθές ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Ισραήλ (ή το αμερικανικό Ναυτικό) αναχαίτισαν βαλλιστικό πύραυλο που είχαν εκτοξευ΄σει οι Χούτι  από την Υεμένη και στόχο το Ισραήλ.

Η Σαουδική Αραβία φοβάται ότι μπορεί να δεχθεί πλήγμα από πυραύλους των Χούτι και για αυτό το λόγο ζήτησε την επαυξημένη ετοιμότητα όλων των μονάδων αεράμυνας συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ) η οποία εδρεύει στην περιοχή Yanbu,  η οποία είναι πόλη στην επαρχία Al Madinah της δυτικής Σαουδικής Αραβίας και περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τζέντα και 1156 χλμ. βόρεια από την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά.

Η ελληνική συστοιχία Patriot εξακολουθεί και βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία καθώς το Νοέμβριο του 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε επίσκεψή του στην Σαουδική Αραβία είχε εξαγγείλει την παράταση παραμονής της ΕΛΔΥΣΑ για ένα ακόμη έτος.