Τουρκία: «Εξουδετερώθηκαν 4 Κούρδοι βομβιστές στον Έβρο - Ήρθαν από το Λαύριο»Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν μια πολύ περίεργη ιστορία, στην οποία εμπλέκει και τη χώρα μας μάλιστα, καθώς όπως αναφέρουν, 4 Κούρδοι «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν από στρατιώτες, όταν πέρασαν τα σύνορα του Έβρου. Μάλιστα, όπως λένε, αυτοί μάλλον προήλθαν από το (κλειστό εδώ και καιρό) κέντρο προσφύγων του Λαυρίου!

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Ζαχαράκη, σε τουρκικά ΜΜΕ σήμερα διαδίδεται η είδηση ότι στον Έβρο εξουδετερώθηκαν 4 φερόμενοι επίδοξοι καμικάζι προερχόμενοι από την Ελλάδα με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας εντός της Τουρκίας.

Μάλιστα, η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ επανέρχεται σήμερα στο θέμα του Λαυρίου με δημοσίευμα περί εξόντωσης επίδοξων βομβιστών αυτοκτονίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «4 τρομοκράτες της DHKP/C, οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν από την Ελλάδα στην Τουρκία για βομβιστική επίθεση, συγκρούστηκαν με Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα του Έβρου. Οι τρομοκράτες, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς, συνελήφθησαν νεκροί. Στους τρομοκράτες και στη διαδρομή που διένυσαν βρέθηκαν γιλέκα αυτοκτονίας με εκρηκτικούς μηχανισμούς».

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι επίδοξοι καμικάζι προέρχονταν από το στρατόπεδο Λαυρίου στην Ελλάδα, το οποίο, όπως αναφέρεται, «είναι η ευρωπαϊκή βάση εκπαίδευσης και καταφυγής των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, DHKP/C, MLKP, TKP-ML, TIKKO και FETO. Το στρατόπεδο, το οποίο έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής εκατοντάδες τρομοκράτες, είναι επίσης ο πρώτος σταθμός στην Ευρώπη για τρομοκράτες που διέφυγαν από την Τουρκία. Στο στρατόπεδο, οι τρομοκράτες εκπαιδεύονται στην κατασκευή βομβών και στη δολιοφθορά. Οι τρομοκράτες που εξουδετερώθηκαν στις 30 Οκτωβρίου στα σύνορα πιστεύεται ότι προέρχονταν επίσης από αυτό το στρατόπεδο».

Η τουρκική γελοία προπαγάνδα περί εκπαίδευσης «τρομοκρατών» από την Ελλάδα και εδώ πιάνεται... αδιάβαστη, καθώς σε μια ενέργεια που κατακρίθηκε σφοδρά από πολλές πλευρές, το γνωστό κέντρο Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο εκκενώθηκε από την κυβέρνηση, τον περασμένο Ιούλιο. Τα τουρκικά ΜΜΕ τότε είχαν «χαιρετίσει» αυτή την κίνηση, σήμερα όμως βλέπουν... «τρομοκράτες» από το ίδιο σημείο...

Το Newsbomb.gr είχε πραγματοποιήσει αναλυτικό ρεπορτάζ για το καμπ του Λαυρίου, πριν εκκενωθεί, στο οποίο αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά το μέγεθος της τουρκικής προπαγάνδας που δεν παύει να ψάχνει αφορμές για να κατηγορεί τη χώρα μας. Η συγκεκριμένη προπαγάνδα όπως φαίνεται «έπιασε», καθώς η κυβέρνηση, χωρίς δικαιολογία, εκκένωσε τη συγκεκριμένη δομή, στην οποία φιλοξενούνταν Κούρδοι πρόσφυγες εδώ και δεκαετίες...

Δείτε το ρεπορτάζ: