Κλιμακώνεται η κατάσταση! Αξιωματούχος της Χαμάς απειλεί ότι θα επαναλάβουν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου μέχρι να καταστρέψουν το ΙσραήλΤρομοκράτης της Χαμάς ομολόγησε ότι πυροβόλησε Ισραηλινά παιδιά

ΟΓκάζι Χαμάντ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, παραχώρησε συνέντευξή του σε λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι και τόνισε ότι η τρομοκρατική ομάδα θα επαναλάβει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά μέχρι να εκμηδενιστεί το Ισραήλ, να το εξαφανίσει από προσώπου γης.

«Το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν έχει καμία απολύτως θέση στη γη μας», λέει ο Χαμάντ στην συνέντευξή του και πρέπει να το εξαφανίσουμε γιατί αυτό συνιστά ασφάλεια, στρατιωτική και πολιτική καταστροφή για το αραβικό και ισλαμικό έθνος. Δεν ντρεπόμαστε να το πούμε αυτό».

Ένα απόσπασμα της συνέντευξης κοινοποιείται σήμερα στο Twitter  (X) από τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι.

Στη συνέντευξη, ο Hamad λέει ότι το Ισραήλ πρέπει να εξαφανιστεί από όλα τα «παλαιστινιακά εδάφη», δηλαδή να εκμηδενιστεί πλήρως, υποστηρίζοντας ότι η ύπαρξή του είναι «παράλογη».

«Πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στο Ισραήλ και θα το κάνουμε δύο και τρεις φορές. Η επίθεση al-Aqsa [το όνομα που έδωσε η Χαμάς στην επίθεση της 7 Οκτωβρίου] είναι η αρχή», συνεχίζει ο Hamad. «Θα πρέπει να πληρώσουμε ένα τίμημα; Ναι, και είμαστε έτοιμοι να το πληρώσουμε. Ονομαζόμαστε έθνος μαρτύρων και είμαστε περήφανοι που θα θυσιαστούμε ως μάρτυρες».

Ο αξιωματούχος της Χαμάς επαναλαμβάνει επίσης ότι η Χαμάς δεν σκόπευε να βλάψει αμάχους, αλλά υπήρχαν «επιπλοκές» στο έδαφος. Συντριπτικά στοιχεία έχουν προκύψει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σκόπιμων επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών αμάχων, ως μέρος των οδηγιών που δόθηκαν από τους διοικητές της Χαμάς.

«Είμαστε τα θύματα της κατοχής. Επομένως, κανείς δεν πρέπει να μας κατηγορεί για αυτά που κάνουμε. Στις 7 Οκτωβρίου, στις 10 Οκτωβρίου και όσες εκατομμύριο φορές χρειαστεί, θα κάνουμε πολλές επιθέσεις είναι αυτό είναι πλέον δικαιολογημένο», λέει ο Hamad.

Κατά την ανάκριση, ο τρομοκράτης της Χαμάς ομολόγησε ότι πυροβόλησε Ισραηλινά παιδιά
Οι IDF δημοσίευσαν ένα βίντεο από την ανάκριση ενός τρομοκράτη της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ο οποίος περιγράφει τη δολοφονία Ισραηλινών παιδιών στην Kfar Aza.

Ο άνδρας, ονόματι Amer Abu Ghosha, είναι μέλος της Nukhba, της μονάδας καταδρομών της Χαμάς.

«Η μόνη μας αποστολή ήταν να σκοτώσουμε», λέει ο άντρας στον ανακριτή, «όχι να απαγάγουμε. Σκοτώστε κάθε άτομο που βλέπουμε και επιστρέψτε στη Γάζα».

Λέει  ότι η ομάδα τρομοκρατών κατευθύνθηκε προς το Kfar Aza μέσα σε ένα τζιπ και μπήκε στην κοινότητα αφού ένας από αυτούς ανατίναξε την πύλη με εκρηκτικό μηχανισμό. Μόλις μπήκε στην πόλη, η ομάδα των τρομοκρατών πήγαινε σπίτι με σπίτι, πυρπολώντας τους και πυροβολώντας όποιον συναντούσε με τα καλάσνικοφ ή εκτοξεύοντας χειροβομβίδες εναντίον τους.

Κάποια στιγμή, ο Abu Ghosha περιγράφει ότι μπήκε σε ένα σπίτι και άκουσε τις φωνές μικρών παιδιών που κλαίνε μέσα στο ασφαλές δωμάτιο και πυροβολούσε στην πόρτα του δωματίου. Ο άνδρας θυμάται ότι οι φωνές σταμάτησαν τελικά και συμπέρανε ότι τα παιδιά είχαν πεθάνει.

Ο Abu Ghosha και μερικοί από τους άλλους τρομοκράτες συμμετείχαν αργότερα σε ένοπλη σύγκρουση με στρατιώτες του IDF που μπήκαν στο σπίτι από τα παράθυρα και αναγκάστηκαν να παραδοθούν.

Ερωτηθείς γιατί σκότωσαν γυναίκες και παιδιά, ο Abu Ghosha απαντά: «Μας είπαν ότι όλοι οι άποικοι ήταν στρατιώτες».

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Χαμάς και του Ισλαμικού Κράτους, ο άνδρας είπε ότι του έδειξαν βίντεο από τους ανακριτές για ορισμένες από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν τρομοκράτες της Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων και σχολίασε: «Δεν υπάρχει διαφορά. Είδα βίντεο που είναι χειρότερα από το ISIS».