Τα προβλήματα των Στρατιωτικών μετέφερε ο ΣΟΕΔ σε συναντήσεις του με πολιτικά κόμματαΣυνάντηση Ευ.Αποστολάκη και Αλ.Μεϊκόπουλου με εκπροσώπους του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων

Στη Βουλή συναντήθηκαν ο Βουλευτής Επικρατείας – Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με εκπροσώπους του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ). 

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου αφού έκαναν μια αρχική ενημέρωση στους δύο Βουλευτές για τις κοινωνικές, εκπαιδευτικές και λοιπές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Σωματείο τους, στη συνέχεια εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων όσο και τα μέλη των οικογενειών τους. Έμφαση κυρίως έδωσαν στις χαμηλές αποδοχές, στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα, στα θέματα προσβασιμότητας σε δομές υγείας καθώς και στο θέμα συνυπηρέτησης των συζύγων. Κατά τη συζήτηση υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις για τα προαναφερθέντα προβλήματα. Ιδιαίτερα για το ζήτημα της συνυπηρέτησης τόνισαν ότι μπορεί να επιλυθεί άμεσα με την έγκαιρη σύγκληση των αρμόδιων Υπουργικών Συμβουλίων. 

Οι Βουλευτές άκουσαν τόσο τα προβλήματα όσο και τις προτεινόμενες λύσεις, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους για το μέχρι τώρα κοινοβουλευτικό τους έργο που αποσκοπεί στην ανάδειξη αυτών των ζητημάτων και δεσμεύθηκαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την ανάδειξη δια της κοινοβουλευτικής οδού ,των σοβαρών αυτών ζητημάτων.

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, ο Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Γεώργιος Πεταλωτής και οι Αν. Γραμματείς του Τομέα, Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου και κ. Τάκης Μοσχολιός, και οι συνεργάτες του βουλευτή του Κινήματος, κ. Δημητρίου Μπιάγκη, κα Ιόλη Τέντε και κ. Γιώργος Ρεμούνδος με εκπροσώπους του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ), κ.κ. Δημήτριο Κοντούρη, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου και Κυριάκο Μακρή.
 
Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, συνεχίζοντας την μεταξύ των δύο πλευρών εξαιρετική συνεργασία για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των στελεχών των ΕΔ και την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων τους.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου έθεσαν υπόψη του Τομέα Άμυνας -καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα- μία σειρά από χρονίζοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, μέσω εμπεριστατωμένης ανάλυσης, προτείνοντας παράλληλα, όπου κατέστη εφικτό, σχετικές λύσεις, ως ακολούθως:

Επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των στελεχών των ΕΔ, μέσω σχετικής ανταποδοτικής συνεργατικής πρότασης - λύσης
Κατάθεση νέου και δικαιότερου μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
Συνυπηρέτηση εργαζομένων στον δημόσιο τομέα με στρατιωτικό προσωπικό
Ισχύς γνωματεύσεων της Ανώτατης Στρατού Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ) για συνταξιοδότηση συζύγων αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 80% από οποιονδήποτε φορέα συνταξιοδότησης
Δελτία ταυτότητας στρατιωτικών
Βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ ετών 1994-1996
Βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων αποφοίτων ΑΣΣΥ ΕΔ
Τροποποίηση ορίων ηλικίας αποστρατείας και συνταξιοδότηση ΕΠΟΠ

Τα μέλη του Τομέα Άμυνας επισήμαναν τις πρωτοβουλίες στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει μέχρι σήμερα η παράταξη, στηρίζοντας διαχρονικά τα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών, για τα οποία η κυβέρνηση αδυνατεί να απαντήσει ουσιαστικά, αν και της προτείνονται από την πλευρά του κινήματος δίκαιες και βιώσιμες λύσεις, ενώ διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους του Σωματείου για τις μελλοντικές παρεμβάσεις τους με συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις, συνεχίζοντας με την ίδια θέρμη τη στήριξη των στρατιωτικών και των οικογενειών τους στα δίκαια αιτήματά τους.

Για τον Τομέα Άμυνας 
Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου