Μάζης: Ξεπλύναμε την Τουρκία που στηρίζει την Τρομοκρατία της Χαμάς με Μέτρα Οικοδόμησης εμπιστοσύνηςΓιατί να στοχοποιηθεί το Ιράν που στηρίζει την τρομοκρατία και όχι η Τουρκία;


Κάθετα αντίθετος ο καθηγητής Γιάννης Μάζης, με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (13/11), στην Άγκυρα, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο Πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος.

Οπως εξήγησε ο καθηγητής, στα παρούσα συγκυρία αντί να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι η Τουρκία στηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, της δώσαμε συγχωροχάρτι στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

Οι συνομιλίες αφορούν κατάρτιση δραστηριοτήτων ΜΟΕ έτους 2024, από τον εγκεκριμένο, κοινό, κατάλογο ΜΟΕ, που καταρτίσθηκε το 2010 (πχ οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ανταλλαγή επισκέψεων στρατιωτικών αντιπροσωπειών, ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των Διοικητών παραμεθόριων μονάδων, τηλεφωνική γραμμή μεταξύ ΕΚΑΕ Λάρισας- Εσκί Σεχίρ).

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στην εκπομπή Κόκκινη Ζώνη με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο