Αγανάκτηση και πικρία επικρατεί στους απόστρατους αξιωματικούςΑγανάκτηση επικρατεί στους απόστρατους του Στρατού Ξηράς μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν αυξήσεις στα μερίσματα μόνο των ανωτάτων αξιωματικών χωρίς να συμπεριλάβουν και τους κατώτερους βαθμούς.


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το κείμενο αναγνώστη μας στα κοινωνικά δίκτυα ο οποίος είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα ώστε να αρθεί η παραπάνω αδικία.

Σημειώνουμε ότι η απόφαση για την αύξηση των μεριδίων στους ανώτατους έγινε με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή και ψηφίστηκε λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Διαβάστε όλα όσα αναφέρει ο Ανχης ΤΘ ε.α. Σταύρος Β. Γατής

Καταφίεμαι εντόνως για την επικείμενη εφαρμογή του επίμαχου θέματος απονομής μεριδίων των Μετοχικών Ταμείων του ΜΤΣ, ΕΚΟΕΜΣ και ειδικότερα της κατάφωρης απόφασης μετά στοχευμένης καταβολής προσαυξημένων μετά αναδρομικής ισχύος μερισμάτων στους αποστρατευμένους Ανώτατους συναδέλφους μας βαθμού Ταξίαρχου και πάνω της ιεραρχίας και γίνομαι αιτιολογικά ποιο συγκεκριμένος.

Η Συνεισφορά στα ταμεία είναι συλλογική από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας από τον νεοκαταταγέντα ΕΠΟΠ έως τον βαθμό του ΑΓΕΕΘΑ τα χρήματα που καταβάλουν ως κρατήσεις από την μισθοδοσία των είναι αναλογικά επί τοις % για όλους μας, ακόμη και από τις δαπάνες προμηθειών της υπηρεσίας υπάρχει καθορισμένο ποσοστό συνεισφοράς επί τοις % κανείς δεν εισφέρει περισσότερα από αυτά που προβλέπετε από τον νόμο και κανείς δεν θα έπρεπε να παίρνει περισσότερα από αυτά που δικαιούται από τον νόμο εάν αυτό γίνεται κατ επιλογή με υπουργικές η νομικές αποφάσεις.

Λέω λοιπόν ότι δεν είναι τσιφλίκι κανενός τα ταμεία θα έπρεπε αναλογικά να δοθούν αυξημένα μερίδια σε όλους τους Αποστρατευτικούς βαθμούς στο προβλεπόμενο ποσό και όχι επιλεκτικά σε Ανώτατους εα συναδέλφους γιατί αυτοί και όχι σε όλους μας Κε νομοθέτη λυπάμαι και προτίθεμαι να κινηθώ νομικά για την κατάφορη κατάργηση της ισονομίας και ισοπολιτείας σε μια έννομη χώρα.!!!

Κάποτε πρέπει να ξυπνήσουμε και να πάρουμε το δίκιο στα χέρια μας τα κεκτημένα με αγώνες κτώνται.!!!