Το Αζερμπαϊτζάν απελαύνει δύο Γάλλους διπλωμάτεςΗ στήριξη στην Αρμενία ο λόγος
Τους τελευταίους μήνες, το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Γαλλία ότι «αποσταθεροποιεί» τον Καύκασο, καθώς προσφέρει τη βοήθειά της στην Αρμενία

Την απέλαση δύο Γάλλων διπλωματών για δραστηριότητες «ασύμβατες με το στάτους τους» ανακοίνωσε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν εν μέσω της έντασης μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα της στήριξης του Παρισιού στην Αρμενία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διπλωματίας του Αζερμπαϊτζάν, η πρέσβειρα της Γαλλίας, Αν Μποϊγιόν, εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να της επιδοθεί «μια έντονη διαμαρτυρία για τις ενέργειες δύο εργαζομένων της πρεσβείας της Γαλλίας που είναι ασύμβατες με το διπλωματικό στάτους τους». Η ανακοίνωση δεν υπεισερχόταν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά την ίδια πηγή, οι δύο διπλωμάτες πρέπει να εγκαταλείψουν το Αζερμπαϊτζάν εντός 48 ωρών.

Τους τελευταίους μήνες, το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Γαλλία ότι «αποσταθεροποιεί» τον Καύκασο, καθώς προσφέρει τη βοήθειά της στην Αρμενία, αντίπαλο του Μπακού, που στηρίζει ιστορικά. Τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ κατηγόρησε το Παρίσι ότι ευνοεί «νέους πολέμους» εξοπλίζοντας το Ερεβάν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP