Γενικός ξεσηκωμός στην Τουρκία για το θάνατο Καταδρομέων στρατιωτών από το PKKΤο "Κουρδικό ζήτημα" κατατρώει την Τουρκία τα τελευταία 40 χρόνια, η οποία θρηνεί χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, δείχνοντας ότι η στρατιωτική καταστολή έχει αποτύχει με μόνη διέξοδο την εξεύρεση πολιτικής λύσης

Τουρκία βιώνει μια γενική αναστάτωση, ανάμεικτη με βαρύ πένθος και οργή ταυτόχρονα, για το αιματοκύλισμα που προκάλεσε στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) το PKK, σκοτώνοντας δώδεκα(12) καταδρομείς  στρατιώτες της, με τους Κούρδους ωστόσο να ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων, σε τριάντα έξι( 36).

Τo πολύνεκρο χτύπημα του PKK  κατά των ΤΕΔ στο Βόρειο Ιράκ

Με σύμμαχο την άριστη γνώση του εδάφους και τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, οι αντάρτες του PKK χτύπησαν τις ΤΕΔ στο Βόρειο Ιράκ, με δύο άριστα οργανωμένες αιφνιδιαστικές επιθέσεις τους.

Όπως φαίνεται στο ακόλουθο Χ , που δημοσίευσε το ΡΚΚ αρκετοί στρατιώτες της Ταξιαρχίας Καταδρομών σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης των ανταρτών του στο Βόρειο Ιράκ στις 22 Δεκεμβρίου.

Τα μέλη της μονάδας επιδρομής ήταν φαινομενικά οπλισμένα με τυφέκια επίθεσης M16A4, πολυβόλο PKM και εκτοξευτή RPG-7 με πύραυλο PG-7V.


ΠΗΓΗ