Τούρκος αναλυτής: Η ελληνική ΠΑ με τα αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού θα αυξήσει τις πτήσεις σε Κύπρο και Ανατολική ΜεσόγειοΜολύβι και χαρτί πήραν οι Τούρκοι και ανησυχούν ότι με τα νέα αεροσκάφη KC-135 που θα παραλάβει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα απειλεί άμεσα τα τουρκικά συμφέροντα

Νέος νταλκάς στην Άγκυρα ο οποίος αφορά τα αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού που θα παραλάβει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, από τις ΗΠΑ

Ο Τούρκος σύμβουλος και ειδικός αμυντικός αναλυτής Αμπντουλάχ Μπεχτσί αναφέρει με σαφή προβληματισμό: "Είναι αλήθεια ότι χάρη στα αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού, τα ελληνικά μαχητικά θα επεκτείνουν την παραμονή τους στον αέρα όσο το βεληνεκές τους, αλλά αν δούμε τη γεωγραφία, οι περιοχές απογείωσης των ελληνικών αεροσκαφών είναι ήδη πολύ κοντά στις περιοχές που θα είναι το κέντρο , σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης ( Ελλάδος-Τουρκίας).

Κατά τη γνώμη μου, τα αεροσκάφη τάνκερ δεν είναι μεγάλη ανάγκη για την Ελλάδα. Φυσικά, αν τα πάρουν οι Έλληνες, σίγουρα θα τους ωφελήσουν.

Εάν οι Έλληνες κατέχουν αεροσκάφη τάνκερ, θα ανησυχούν λιγότερο για τα καύσιμα και θα έχουν την ευκαιρία να ενεργούν πιο ευέλικτα σε τέτοιες αποστολές.

Προσωπικά, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που θα ωφεληθούν από αυτές τις δύο καταστάσεις. Εδώ, μας έρχεται στο μυαλό η διάρκεια της παραμονής των άλλων ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον αέρα.

Ένας άλλος τομέας όπου τα αεροσκάφη τάνκερ θα είναι χρήσιμα για την Ελλάδα είναι τα σχέδιά της για το νησί της Κύπρου.

Χάρη στα αεροσκάφη τάνκερ, οι αποστολές της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Κύπρο μπορούν να αυξηθούν ποιοτικά και ποσοτικά”, ανέφερε ο ίδιος.

Το KC-135 Stratotanker, έχει σχεδιαστεί για εναέριο ανεφοδιασμό και είναι στην ουσία ένα «ιπτάμενο βενζινάδικο» που μπορεί να μεταφέρει έως και 90,718 κιλά καυσίμου.

Αυτή η ικανότητα είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε στρατηγική θέση στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Γιατί αγχώνονται οι Τούρκοι με τα ελληνικά αεροσκάφη KC-135;
Ο Τούρκος αναλυτής αγχώνεται, όπως και το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ότι τα ελληνικά F-35, τα F-16V και τα Rafale, θα επεκτείνουν κατά πολύ το βεληνεκές τους, και σε περίπτωση κρίσης στην Κύπρο, τα ελληνικά μαχητικά θα εξαφανίσουν τα τουρκικά στον αέρα, σε χρόνο μηδέν, χωρίς τους περιορισμούς που ίσχυαν παλαιότερα.

Τώρα για το θέμα μιας πιθανής ελληνοτουρκικής διένεξης
Η μόνη περίπτωση “ θερμού επεισοδίου” ή μικρής εμπλοκής μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, θα μπορούσε να λάβει χώρα μόνο νοτίως της Κρήτης, αφού εκεί θα έχουμε γεωτρήσεις της κοινοπραξίας ExxonMobil-Helleniq Energy, ενώ παράλληλα οι Τούρκοι ετοιμάζουν κάτι αντίστοιχο στην ΑΟΖ της Λιβύης.

Οι ΗΠΑ αγνοούν εντελώς τον δικτάτορα Ερντογάν και αυτό θα το βρουν μπροστά τους
Η πώληση F-16V στην Τουρκία είναι σαν να δίνουν όπλα οι ΗΠΑ στην Χαμάς, ή το Ιράν.

Σύμφωνα με Κούρδο ειδικό “η Τουρκία δεν πρόκειται πλέον, σύμφωνα και με το νέο δόγμα της, να προστατεύσει το ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας και Κίνας.Ο Ερντογάν είναι φίλος με τον Πούτιν και με τον Ιρανό πρόεδρο.

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα νέα αεροσκάφη για να συνεχίσει να εκβιάζει, να συνεχίσει να απειλεί τους Κούρδους, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Αρμενία και ναι ακόμη και την Ευρώπη, και οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα για αυτό.

Ο Τ. Μπάιντεν ως πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε όλη τη δύναμη να “συμμορφώσει”την Τουρκία αλλά δεν το έκανε.

(Τώρα η κ. Νούλαντ παζαρεύει την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, παραγνωρίζοντας ότι η Άγκυρα δεν τα θέλει ουσιαστικά, αφού ετοιμάζει το KAAN.

Ο λόγος που οι Τούρκοι δεν θέλουν ουσιαστικά τα F-35, είναι ότι τους πηγαίους κωδικούς τους κατέχουν οι ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούν σε πιθανή πολεμική σύρραξη να “μπλοκάρουν” τα όπλα του αεροσκάφους, καθιστώντας το άχρηστο).     

Η Τουρκία είχε όμηρο έναν Αμερικανό πάστορα, είναι η ίδια χώρα που απείλησε να «χαστουκίσει» Αμερικανούς στρατιώτες, που επιτέθηκε σε Αμερικανούς πολίτες σε αμερικανικό έδαφος στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, είναι η ίδια που απειλεί Κούρδους στην βορειοανατολική Συρία, είναι η ίδια χώρα που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ σε καθημερινή βάση.

Είναι η ίδια η χώρα που χρηματοδοτεί και εξοπλίζει χαρακτηρισμένες τρομοκρατικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι η ίδια, που μόλις ενίσχυσε τους δεσμούς με το ιρανικό καθεστώς, με σχέδιο να καταστρέψουν από κοινού την Αμερική και το Ισραήλ.

Ο Μπάιντεν επέλεξε να αγνοήσει τον εκβιασμό, τη διπλωματία των ομήρων και όλες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνεπάγεται η Τουρκία.

Αντί για οτιδήποτε άλλο, ο Μπάιντεν επέλεξε να τους ανταμείψει με όπλα για όλα αυτά", καταλήγει ο ίδιος.

Αυτή είναι η αλήθεια για την σημερινή Τουρκία, που είναι ο περιούσιος λαός της δύσης, αγνοώντας όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει ένα σωρό τουρκικές κυβερνήσεις.