Τουρκία: Γιατί τα τουρκικά F-16 θα μείνουν για χρόνια χωρίς εκσυγχρονισμό να βλέπουν τα ελληνικά ViperΤουρκία: Γιατί τα τουρκικά F-16 θα μείνουν για χρόνια χωρίς εκσυγχρονισμό και η λύση που προσπαθεί να δώσει η Άγκυρα.

Στην Τουρκία πανηγύρισαν την αμερικανική απόφαση να δοθεί το «ναι» στην πώληση 40 αμερικανικών F-16 Viper καθώς στον εκσυγχρονισμό άλλων 80 παλαιών τουρκικών F-16, όμως βρίσκονται πλέον μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα.

Ποια είναι αυτή; Πως η Τουρκία θα πρέπει να περιμένει έως και τέσσερα χρόνια για να αρχίσει ο εκσυγχρονισμός των τουρκικών μαχητικών καθώς περισσότερα από 100 F16-Block 70 περιμένουν βάσει συμβάσεων με το Μπαχρέιν, τη Σλοβακία, την Ταϊβάν, τη Βουλγαρία και την Ιορδανία τον εκσυγχρονισμό τους.

Τουρκία: Γιατί τα τουρκικά F-16 θα μείνουν για χρόνια χωρίς εκσυγχρονισμό να βλέπουν τα ελληνικά Viper

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Akşam, μεταξύ των επιλογών της Άγκυρας είναι να συμμετάσχει η Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ), για τον εκσυγχρονισμό των 79 τουρκικών F16.

Μάλιστα τουρκικά δημοσιεύματα θέλουν, αξιωματούχοι της Lockheed Martin να εξετάζουν τις γραμμές εκσυγχρονισμού και παραγωγής F-16 της TAI για να αξιολογήσουν αυτή την επιλογή.