Κουρδιστάν: Οι Γερμανοί δημοσίευσαν χάρτη του κράτους και οι Τούρκοι έγιναν έξαλλοιΚουρδιστάν: Οι Γερμανοί δημοσίευσαν χάρτη του κράτους και οι Τούρκοι έγιναν έξαλλοι καθώς σχεδόν το μισό βρίσκεται στην Τουρκία.

Το γερμανικό μέσο ενημέρωσης Tagesschau δημοσίευσε τον χάρτη με το «Κουρδική περιοχή» (Κουρδιστάν) που περιλαμβάνει τμήματα της Τουρκίας, της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν.

Μάλιστα οι Κούρδοι αναφέρονται ως «πολεμιστές» στην είδηση ​​με τίτλο «Θάνατοι στις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στη Συρία και το Ιράκ».

Κουρδιστάν: Οι Γερμανοί δημοσίευσαν χάρτη του κράτους και οι Τούρκοι έγιναν έξαλλοι
«Τα γερμανικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν την αεροπορική επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας στους αναγνώστες τους με έναν σκανδαλώδη χάρτη», σημειώνει η τουρκική Star στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Να σημειωθεί πως η Τουρκία πραγματοποίησε άλλη μία αεροπορική επιχείρηση κατά του PKK στο Ιράκ και τη Συρία στον απόηχο πολύνεκρης κουρδικής επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εννιά Τούρκων στρατιωτών στο Βόρειο Ιράκ. Μάλιστα μετά το περιστατικό αυτό ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούιο ασφαλείας.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει και στις 22 και 23 Δεκεμβρίου τον θάνατο ακόμα 12 στρατιωτών.