ΓΕΕΘΑ: Ο στρατηγός Χούπης δίνει μήνυμα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας- Τέλος εποχής για τον Φλώρο



«Ξαφνιάσαμε συμμάχους και εταίρους αλλά κυρίως αντιπάλους κάνοντας πολλές φορές πολλά πράγματα για πρώτη φορά»

Ητελετή παράδοσης-παραλαβής για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων σήμερα Τρίτη με τον στρατηγό Δημήτριο Χούπη να διαδέχεται τον απερχόμενο αρχηγό, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στην ομιλία του στην οποία δήλωσε συγκινημένος καθώς αποχωρεί μετά από 43 χρόνια στο στράτευμα, ο κ. Φλώρος αφού ευχαρίστησε, δε, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας με τους οποίους συνεργάστηκε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σημείωσε ότι επί της θητείας του «ξαφνιάσαμε συμμάχους και εταίρους αλλά κυρίως αντιπάλους κάνοντας πολλές φορές πολλά πράγματα για πρώτη φορά».

Όπως σημείωσε, μάλιστα, «δεν ήταν μόνο το 2020 δύσκολο αλλά μέχρι και πριν από μερικούς μήνες τα πράγματα ήταν δύσκολα με στιγμές έντασης».

Σύμφωνα με το protothema.gr, από την πλευρά του ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτρης Χούπης, επισήμανε την ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις να μετεξελιχθούν για να αντιμετωπίσουν κάθε σύγχρονη ή υβριδική απειλή.

Όπως είπε «οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να προσαρμοστούν επιχειρησιακά και οργανωτικά λαμβάνοντας υπόψην τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας».

Φρόντισε, δε, να στείλει το μήνυμα ότι «σε μια περιοχή που η γεωγραφία παράγει ιστορία, δεν είναι ανεκτή ούτε μια διολίσθηση σε ό,τι αφορά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».