«Με μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν κερδίζεις πόλεμο με την Ελλάδα», είπε και άφησε σύξυλους τους Τούρκους!



Στα ελληνοτουρκικά ζητήματα αναφέρθηκαν αντιπτέραρχος εν αποστρατεία., Κωνσταντίνος Ιατρίδης και ο διεθνολόγος, Ιωάννης Παπαφλωράτος, μετά τις ακραίες προκλήσεις του Ερντογάν για… σύνορα της καρδιάς του. που ενόχλησαν την Ελλάδα.

Ο κ Ιατρίδης εξήγησε πως αυτό που «καίει» τους Τούρκους είναι η υπεροχή που έχει η Ελλάδα στην πολεμική αεροπορία με τα Rafale, τα αναβαθμισμένα F-16 και προσεχώς και τα F-35, την ώρα που η Τουρκία έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα αυτό, λόγω του «φρένου» που της βάζουν οι ΗΠΑ.

«Ποια είναι η ανησυχία της Τουρκίας; Είναι η αεροπορική υπεροχή της Ελλάδας. Μόνο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν κερδίζεις πόλεμο, δεν αποκτάς αεροπορική υπεροχή. Προβλήματα δημιουργείς ναι. Και έχει μία πολύ μεγάλη τεχνολογία η Τουρκία», είπε αρχικά ο κ. Ιατρίδης και πρόσθεσε: Και το Aksungur και το Kizilelma, το οποίο θα είναι μη επανδρωμένο μαχητικό και το Bayraktar το καινούργιο και το Akinci. 

Ναι αυτό είναι γεγονός. Όπως είναι γεγονός και τα περιφερόμενα οπλα, δηλαδή τα καμικάζι drones. Έχει δυνατότητες η Τουρκία και έχει επενδύσει. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή οι αμυντικές της βιομηχανίες βρίσκονται στην 7η κατά σειρά παγκόσμια θέση. Από την άλλη όμως δεν μπορείς να είσαι υπερδύναμη όπως θέλει η Τουρκία. 

Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι οτι η Τουρκία κατασκευάζει, η Ελλάδα αγοράζει. Και πολύ σωστά ο Υπουργός Άμυνας κ. Δένδιας είπε οτι θα θέσουμε σε προτεραιότητά στις δυνατότητές μας σε αυτά τα οποία πρόκειται να αγοράσουμε ή να κατασκευάσουμε».