Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανακοινώνει το τέλος της εισβολής στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας



Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωσε σήμερα επίσημα, Δευτέρα, το τέλος της χερσαίας εισβολής στην τρέχουσα έντονη φάση της στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γκάλαντ επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η «η ισραηλινή χερσαία εισβολή, με την έντονη φάση της στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας έχει τελειώσει και η ημερομηνία λήξης της στη νότια Λωρίδα της Γάζας πλησιάζει».

Ο Γκάλαντ πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο και το Ισραήλ δεν θα κάνει παραχωρήσεις. Μόνο η στρατιωτική δύναμη είναι ικανή να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους. Εάν σταματήσουμε να πυροβολούμε, οι κρατούμενοι θα παραμείνουν αιχμάλωτοι για χρόνια.

Τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία εχθρική προς το Ισραήλ δύναμη να κυβερνήσει τη Γάζα, λέγοντας «οι Παλαιστίνιοι ζουν στη Γάζα, και ως εκ τούτου θα κυβερνάται από τους Παλαιστίνιους και δεν θα κυβερνάται από δυνάμεις εχθρικές προς το Ισραήλ».

Ο πόλεμος στη Γάζα ξεπέρασε την 100ή ημέρα λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, μαχών και εκτόξευσης ρουκετών και υπό το φως των αυξανόμενων φόβων για επέκταση του πολέμου στην περιοχή.

Το Υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών στη Λωρίδα της Γάζας ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών αυξήθηκε σε 24.100 νεκρούς και 60.834 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Gazette al Ayyam