Γεύμα Δένδια στο Κολωνάκι με Αρχηγούς ΓΕ – Το «καυτό» θέμα που συζητήθηκεΕπί τάπητος όλα τα ζητήματα του υπουργείου - Το γεύμα που παρέθεσε σε εστιατόριο στο Κολωνάκι ο Νίκος Δένδιας στη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΗΓΗ: Η ΑΠΟΨΗ

Σε εστιατόριο στο Κολωνάκι παρέθεσε γεύμα - προ ημερών - στη νέα στρατιωτική ηγεσία ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέφαγε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Δημήτρη Χούπη, τον Αρχηγό ΓΕΣ, Γιώργο Κωστίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Δημήτρη Κατάρα και τον Αρχηγό ΓΕΑ Δημοσθένη Γρηγοριάδη, βάζοντας επί τάπητος όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του υπουργείου.

Στο τραπέζι παραβρέθηκε ο γενικός διευθυντής της διεύθυνσης εξοπλισμών, Αριστείδης Αλεξόπουλος, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, Δημήτρης Περδίκης.

Όλοι μίλησαν για το άριστο κλίμα που επικράτησε. Ένα θέμα πάντως τους καίει. Είναι η απροθυμία μαθητών Λυκείου να δηλώσουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης παρατηρείται ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός παραιτήσεων σπουδαστών, κυρίως κατά τους πρώτους μήνες της φοίτησης τους στις συγκεκριμένες παραγωγικές σχολές. Ένας από τους λόγους αποστροφής των νέων στη στρατιωτική καριέρα είναι και οι χαμηλές αμοιβές.

Η αμοιβή του σπουδαστή της Σχολής Ευελπίδων είναι 157,5 ευρώ τον μήνα και του σπουδαστή της Σχολής Αστυνομίας είναι 646,8 ευρώ.