Ελληνοτουρκικά: Το τουρκικό Κέντρο Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης (DMM) έβγαλε Fake News τα δημοσιεύματα για τα F-16Ελληνοτουρκικά: Το τουρκικό Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης (DMM) χαρακτήρισε ως Fake News δημοσιεύματα που θέλουν την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16 να υπόκεινται σε όρους.

«Η διαδικασία έγκρισης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την προμήθεια 40 νέων F-16 Block-70 και τον εκσυγχρονισμό 79 υφιστάμενων F-16 σύμφωνα με τις ανάγκες της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου. Η διαδικασία έγκρισης θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για το σχετικό αεροσκάφος. 

Περιλαμβάνει επίσης αιτήματα για υλικά και εξοπλισμό. Οι εργασίες για το χρονοδιάγραμμα θα ξεκινήσουν μετά την παραλαβή της προσφοράς και των επιστολών αποδοχής. Το θέμα της προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F-16 δεν υπόκειται σε καμία προϋπόθεση, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι Ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες» ανέφερε το DMM.

Να σημειωθεί ότι ελληνικά δημοσιεύματα και τοποθετήσεις θέλουν την Τουρκία να παραλαμβάνει τα F-16 χωρίς όμως να μπορεί καθ’ όλη την περίοδο παραλαβής, που μπορεί να κρατήσει έως και οκτώ χρόνια, να κάνει παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

«Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν κάποια ελληνικά ειδησεογραφικά site, το θέμα της προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F-16 δεν υπόκειται σε καμία προϋπόθεση» αναφέρθηκε από κύκλους της τουρκικής διπλωματίας νωρίτερα.

Η Τουρκία πήρε το «ναι» για την πώληση 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70, την αγορά 79 κιτ εκσυγχρονισμού F-16 Block 70 καθώς και πληθώρα οπλισμού.

Από τα 40 F-16 Block 70, τα 32 θα είναι σε διάταξη μονοθέσιου και τα 8 θα είναι σε διάταξη διπλών θέσεων.