Προσωπικό – Διοικητικά (Προβλήματα Διαβίωσης Προσωπικού Παρέλασης 25ης Μαρτίου 2024)Ακολουθούν δύο έγγραφα της Ένωσής μας που αποστείλαμε στον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με σημαντικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν oi στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους..

ΕΓΓΡΑΦΟ 1ο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στρατιωτικοί μετακινούνται από τις Μονάδες τους στο Κέντρο Εκαπίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), προκειμένου να προετοιμαστούν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Οι μετακινούμενοι, που όλες και όλοι μας θα θαυμάσουμε και θα τιμήσουμε κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, σίτισης και μετακίνησης, τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν επιλυθεί. Μετά από την επικοινωνία με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, αποστέλλεται έγγραφο προς τον κ. ΥΕΘΑ, με το οποίο ζητείται να επιδειχθεί ο απαιτούμενος σεβασμός προς το πρόσωπό τους, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα μέριμνας.

ΕΓΓΡΑΦΟ 2ο

Το καλοκαίρι του 2024, με τις τακτικές μεταθέσεις των στρατιωτικών, αναμένεται να μετατεθεί ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών που υπηρετεί σε Μονάδες της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία "DANIEL".

Για την υλοποίηση αυτών των μεταθέσεων, ουδεμία πρόνοια και μέριμνα δεν έχει ληφθεί σε επίπεδο στέγασης. Τα μετατιθέμενα στελέχη, θα έρθουν αντιμέτωπα με το σοβαρό πρόβλημα της στέγασης, καθόσον, ούτε νέα στρατιωτικά οικήματα υπάρχουν, ούτε διαθέσιμα υπάρχουν, ούτε πρόβλεψη για επιδότηση ενοικίου υπάρχει.

Τα δε ενοίκια στις περιοχές που θα μετατεθούν, αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των στρατιωτικών απευθύνεται στον κ. ΥΕΘΑ ζητώντας λύση.