Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα - Νεκρά παιδιά και έφηβοι - Αυτοί είναι οι 5 δράστες που καταζητούνταιΝτμίτρι Μεντβέντεφ: Δεν θα υπάρξει δικαστήριο για τους τρομοκράτες αλλά εξόντωση - Συνελήφθη ένας από τους τρομοκράτες από Ρώσους κομάντο τώρα - Η πρεσβεία των ΗΠΑ και το βρετανικό ΥΠΕΞ είχαν ανακοινώσει πριν μερικές ημέρες περί μεγάλης απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ρωσία

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα, αναφέρει το κανάλι της οργάνωσης στο Telegram. 

Το Reuters αναφέρει ότι έγινε ανάρτηση σε κανάλι του ΙΚ στο Telegram.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση δεν έχει τερματιστεί γιατί, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, δεν έχουν εξουδετερωθεί οι δράστες.

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τρία άτομα από την περιοχή της Ινγκουσετίας στη νότια Ρωσία, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Οι δράστες και πολλοί από τους θεατές της συναυλίας -που δεν άρχισε ποτέ- παραμένουν μέσα σε ένα φλεγόμενο κτήριο, με μια στέγη υπό κατάρρευση.
Εκείνο δε που προκαλεί τρόμο είναι ότι εντός του κέντρου μπορεί να βρίσκονταν την ώρα εκείνη πάνω από 6.000 κόσμου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε ενόπλους που - τόσο στο φουαγιέ όσο και εντός της αίθουσας του συναυλιακού χώρου - πυροβολούσαν αδιακρίτως, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους -μεταξύ τους και παιδιά- και τραυματίζοντας πάνω από 100.