Τον Έβρο θα επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ



Τον Έβρο θα επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΣ  Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Δυο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι νέοι επικεφαλής της στρατιωτικής ηγεσίας, έρχονται στην περιοχή μας για την πρώτη τους επίσκεψη σε Μονάδες, Φυλάκια και στρατιωτικούς σχηματισμούς, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr. Είναι άγνωστο αν η παρουσία τους συνδυαστεί και με τις τελετές παράδοσης-παραλαβής στις δυο Μεραρχίες του Έβρου, στις οποίες έγιναν αλλαγή Διοικητών.

Ειδικά για το νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Χούπη, αυτή θα είναι μια… πρωτόγνωρη εμπειρία σε στρατιωτικές μονάδες του Έβρου, αφού στην μέχρι τώρα καριέρα του -σύμφωνα με το βιογραφικό του- έφτασε μόνο μέχρι την Ξάνθη και μάλιστα στον Λόχο ΗΠ του Δ΄ΣΣ που εδρεύει εκεί. Στον Έβρο ποτέ δεν διοίκησε κάποια Μονάδα, μια και ως υψηλόβαθμος κυρίως τοποθετήθηκε σε Κω και Ρόδο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε σε διάφορα γραφεία ή στο εξωτερικό.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης πάντως, έχει πάρει… γεύση από Έβρο, μια και ως Διοικητής υπηρέτησε στην 212 ΕΜΑ (Λαγός Διδυμοτείχου), στην 289 ΙΜΑ (Σαμοθράκη) και Διευθυντής 3ου ΕΓ στην 7η Μ/Κ Ταξιαρχία στον Προβατώνα Σουφλίου. Ως Ταξίαρχος δεν διοίκησε κάποια Ταξιαρχία του νομού μας δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και πολύ περισσότερο δεν υπήρξε Διοικητής σε 12η ή 16η Μεραρχία ούτε φυσικά στο Δ’ Σώμα Στρατού.