Έτριβαν τα μάτια τους: ΣΟΚ στη Δύση με αυτό που έκανε η ΡωσίαΣΟΚ στη Δύση με αυτό που έκανε η Ρωσία καθώς είναι αδύνατο να ακολουθήσει το ΝΑΤΟ.

Έτριβαν τα… μάτια τους οι Αμερικανοί αξιωματούχοι όταν διαπίστωσαν πως η Ρωσία, παρά τις δυτικές κυρώσεις, παράγει τρεις φορές περισσότερες οβίδες πυροβολικού από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μαζί.

Η Ρωσία παράγει περίπου 250.000 πυρομαχικά πυροβολικού το μήνα, ή περίπου 3 εκατομμύρια ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ.

«Συλλογικά, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν την ικανότητα να παράγουν μόνο περίπου 1,2 εκατομμύρια πυρομαχικά ετησίως για αποστολή στο Κίεβο, δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών.

Έτριβαν τα μάτια τους: ΣΟΚ στη Δύση με αυτό που έκανε η Ρωσία
Ο αμερικανικός στρατός έθεσε ως στόχο να παράγει 100.000 βλήματα πυροβολικού το μήνα μέχρι το τέλος του 2025 – λιγότερο από το ήμισυ της ρωσικής μηνιαίας παραγωγής

«Αυτό που βρισκόμαστε τώρα είναι ένας πόλεμος παραγωγής», δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με νατοϊκούς αξιωματούχους η Ρωσία εκτοξεύει περίπου 10.000 οβίδες την ημέρα, σε σύγκριση με μόλις 2.000 την ημέρα από την ουκρανική πλευρά.

Η αναλογία είναι χειρότερη σε ορισμένα σημεία κατά μήκος του μετώπου των 600 μιλίων.