Κατέπεσε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο Huey κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσηςΤο ελικόπτερο UH-1H απογειωθηκε από την Αεροπορική Βάση Cigli της Σμύρνης - Λόγω βλάβης έκανε αναγκαστική προσγείωση

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο UH-1H που απογειωθηκε από την Αεροπορική Βάση Cigli της Σμύρνης κατέπεσε σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης 5 Μαρτίου 2024 με αποτέλεσμα των βαρύ τραυματισμό του πληρώματος.

Ένα από τα τρία μέλη του στρατιωτικού ελικοπτέρου που έκανε αναγκαστική προσγείωση σε άδειο χωράφι στη Σμύρνη τραυματίστηκε.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο απογειώθηκε από τη 2η κύρια αεροπορική βάση της Σμύρνης Çiğli,  λόγω τεχνικής βλάβης κατά την πτήση έκανε αναγκαστική προσγείωση στο χωριό Bademler της περιοχής Urla.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρθηκε: «Ένα από τα ελικόπτερα μας, που απογειώθηκε  από τη 2η αεροπορική Διοίκηση (Çiğli/İzmir), χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας. Το ελικόπτερο μας υπέστη ζημιές. Ένας από το προσωπικό μας που τραυματίστηκε στο περιστατικό παραπέμφθηκε στο νοσοκομείο και ξεκίνησε η θεραπεία του. Έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό». 

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.