ΥΠΕΘΑ: Ορίζονται 1001 Εθνοφύλακες για τη φρούρηση εγκαταστάσεων του Στρατού το 2024Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο Πετραλιά, σχετικά με τον ορισμό 1001 Εθνοφυλάκων για τη φρούρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς, κατά το έτος 2024.

Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αυξημένος συγκριτικά με τον αντίστοιχο του έτους 2023, προκειμένου να εξυπηρετήσει επαρκώς τις τρέχουσες επιχειρησιακές ανάγκες του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Yπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ΥΦΕΘΑ, πραγματοποίησε συνάντηση με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) της της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη και συνομίλησε μαζί τους.

Tόνισε ότι οι Εθνοφύλακες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής κοινωνίας και – ως τοπικά διαμένοντες – το καλύτερο παράδειγμα της «μάχης υπέρ βωμών και εστιών». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Εθνοφυλακή αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και για το λόγο αυτό βασική βούληση είναι η αναβάθμιση του θεσμού, με αντικειμενικό σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής. 

Έμπρακτη απόδειξη της βούλησής αυτής, αποτελεί η πρόσφατη ψήφιση νέου νομικού πλαισίου για τον εξορθολογισμό των στρατολογικών διατάξεων και την αναβάθμιση του θεσμού, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος.

cnn.gr-OnAlert