Δένδιας: Η συντριπτική πλειοψηφία Στρατιωτικών ΔΕΝ είναι στις ΕΔ για την μισθολογική αμοιβή–Θα δώσουμε έμμεσες παροχές (BINTEO)



Καλεσμένος το πρωί της Τετάρτης (17.04.24), ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΙ, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, δήλωσε για τα μισθολογικά των στελεχών ΕΔ:

Στο 15:00' του παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ, μόλις ο Υπουργός άκουσε ερώτηση από τους Δημοσιογράφους για τους χαμηλούς μισθούς των Στρατιωτικών πήγε να πνιγεί. Και ανέφερε:

«Δεν θα πω κάτι για να πνίξω τον κ. Χατζηδάκη, αλλά πνίγηκα εγώ είπε και συνέχισε λέγοντας: ότι προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε έμμεσες παροχές που να μπορέσουν να αποκαταστήσουν ένα κομμάτι των απωλειών. Αύριο θα είμαι στην Ορεστιάδα γιατί εγκαινιάζουμε ένα πρόγραμμα που ενέκρινε ο Πρωθυπουργός 100 εκατ. ευρώ κατασκευής κατοικιών για τα στελέχη των ΕΔ. Αυτό το πρόγραμμα θα μπορέσει να βοηθήσει τα στελέχη ΕΔ να μην πληρώνουν νοίκι σε περιοχές που είναι πολύ ακριβό, σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και Θράκη και θα το εξελίξουμε σε 3 φάσεις. Αυτό θα σημάνει έμμεσα μια παροχή της τάξης 700-800 ευρώ ανά επαγγελματικό στέλεχος.

Για άμεσες αυξήσεις στους μισθούς είναι ο Γενικός Π/Υ και τους έχει πει το Υπ. Οικονομικών. Λύνουμε, επίσης, το πρόβλημα με το επίδομα στόλου, που είχε προκαλέσει δικαίως τεράστια αρνητική κριτική, καθώς φορολογητέα τους παίρναμε περισσότερα από ό,τι τους δίναμε.

Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, ξέρουμε ότι τα στελέχη μας υποαμείβονται. Αλλά θέλω να σας πω οι περισσότεροι από αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ είναι στις ΕΔ για την μισθολογική αμοιβή».