Έβγαλαν τα μπλοκάκια στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις – Γιατί η επίθεση του Ιράν μελετάται και ο ρόλος της ΤουρκίαςΈβγαλαν τα μπλοκάκια στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με εκατοντάδες drone μελετάται και εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο λόγος είναι πως η Τουρκία έχει αρχιτεκτονική επίθεσης παρόμοια με αυτή των Ιρανών.

Δηλαδή με εκατοντάδες drone και πυραύλους, που σε περίοδο κρίσης θα μπορούσαν να εκτοξευτούν από περιοχές της Τουρκίας και των Κατεχόμενων, προς την Ελλάδα.

Η αντίδραση των Ισραηλινών, οι χρόνοι, οι κίνδυνοι, η στρατηγική των Ιρανών μελετάται από τους Έλληνες επιτελείς, ώστε να έχουν τα πρώτα συμπεράσματα στα χέρια τους, αλλά και να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, ώστε να αποκρούσουν μία τέτοια επίθεση.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει έναν «σιδερένιο θόλο» ο οποίος θα αγνοεί την απειλή αν υπολογιστεί ότι θα πλήξει ακατοίκητη περιοχή ενώ θα εκτοξεύει πύραυλο που θα εκρήγνυται κοντά στον εχθρικό πύραυλο αν το κέντρο ελέγχου υπολογίσει σημείο προσβολής ενδιαφέροντος.

Την ίδια ώρα το Drone Dome στη φάση αναχαίτισης θα καταστρέφει με δέσμη λέιζερ τα drone.

To Drone Dome θα διαθέτει και παρεμβολέα, που θα μπλοκάρει τις εντολές των εχθρικών drone και την επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου.

Iron Dome και Drone Dome θα αποτελούν τον διπλό ελληνικό θόλο που θα παρέχει στην Ελλάδα προστασία σε δύο επίπεδα.