Τουρκία: «Ψυχρολουσία» για τη σύνδεση της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το ΚυπριακόΤουρκία: Ικανοποίηση στην Αθήνα και οργή στην Άγκυρα έχει προκαλέσει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ένταξη της γειτονικής χώρας να συνδυαστεί με λύση στο κυπριακό ζήτημα.

Οι Τούρκοι, μέσω επίσημης απάντησής του Υπουργείο Εξωτερικών, κάνουν λόγο για «νέο παράδειγμα έλλειψης στρατηγικού οράματος της ΕΕ για τη χώρα μας και τις παγκόσμιες εξελίξεις», ενώ προσθέτουν πως «… η σύνδεση του κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από εμάς. 

Η προσέγγιση που περιορίζει τις πολύπλευρες σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ στο κυπριακό, πρέπει να εγκαταλειφθεί. Μια τέτοια νοοτροπία δεν μπορεί να συμβάλει θετικά κα εποικοδομητικά στο κυπριακό ή σε άλλα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα».

Δηλαδή η Τουρκία επιδεικνύει ένα απίστευτο θράσος θέλοντας η Κύπρος που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και χρόνια να παραμεριστεί και να συζητηθεί μόνο η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη που είναι όμως μέλος η κυπριακή δημοκρατία!

Την ίδια ώρα που η Τουρκία δέχθηκε την είδηση αυτή ως… ψυχρολουσία, στην Αθήνα επικρατεί ικανοποίηση.