Στρατιωτικοί: Καθιέρωση Θερινής Στολής & Απονομή Ηθικών Αμοιβών



1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), ζητά την καθιέρωση θερινής στολής υπ' αριθμ. 9 (Ασκήσεων-Εκστρατείας) ενόψει θερινής περιόδου (06 Μαΐου 2024) και την απονομή καθυστερημένων ηθικών αμοιβών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

2. Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο ζητά:

α. Τη χορήγηση αμιγώς καλοκαιρινής στολής, τόσο της ένδυσης (παντελονιού και χιτωνίου) όσο και της υπόδησης (άρβυλα). Επισημαίνεται, ότι η στολή Ασκήσεων-Εκστρατείας μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα διαφοροποιείται μόνο ως προς την εσωτερική κοντομάνικη μπλούζα. Κατ’ ελάχιστον απαιτείται η καθιέρωση αντί του χιτωνίου, μπλούζα τύπου POLO.

β. Την απονομή εξαιρετικά καθυστερημένων ηθικών αμοιβών οι οποίες     αναγνωρίζουν την αξία του στελέχους και αποτελούν αποτελεσματικό μέσο ενίσχυσης του ηθικού, της παροχής κινήτρων καθώς και της πρόκλησης άμιλλας. Ως τέτοια μπορούν να λογιστούν οι διαμνημονεύσεις ευδοκίμου διοικήσεως, πολυετούς υπηρεσί-ας και υπηρεσίας σε επιτελείο καθώς και μετάλλια στρατιωτικής αξίας και ευδοκίμου υπηρεσίας.

3. Σε κάθε περίπτωση, η μη καθιέρωση της καλοκαιρινής στολής επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού ενώ οι  καθυστερήσεις των ηθικών αμοιβών και μάλιστα άνευ αιτιολόγησης, δημιουργούν επιπρόσθετη υστέρηση των ελαχίστων κινήτρων των εν ενεργεία στρατιωτικών και εν τέλει καθιστούν συνθήκες διακύβευσης του ηθικού.

4. Οι κ.κ. Βουλευτές, ως αντιπρόσωποι του Έθνους, στους οποίους αποστέλλεται το παρόν παρακαλούνται προς αξιολόγηση και κρίση του τιθέμενου θέματος ώστε να τεθεί στους αρμόδιους φορείς με τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου.

5. Ο ΑΔΦ Σερρών, παρακαλείται, περί του ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματος, για τις περαιτέρω ενέργειές του στο πλαίσιο του Ν.2690/1999 (ΦΕΚ Α' 45) «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας» και των διαλαμβανομένων της παραγράφου 8γ του άρθρου 30Γ του Ν.1264/1982.

6. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) παρακαλείται για τις δικές της συλλογικές ενέργειες.

7. Στα μέλη μας κοινοποιείται το παρόν στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διαφάνειας, που χαρακτηρίζει την Ένωση και την εν συνόλω πορεία των ενεργειών που τα   αφορούν.

8. Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση καθώς και για περαιτέρω στοιχειοθέτηση των θεμάτων του Σωματείου μας τα οποία εδράζονται υπό δεδομένα αντικειμενικότητας, κοινωνικής και επαγγελματικής δικαιοσύνης με απόληξη την έλλογη εξομάλυνση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο