Φρεγάτες: Πώς οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν δίκιο – Τι έπρεπε να γίνειΦρεγάτες: Πώς οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν δίκιο για τις νέες ελληνικές φρεγάτες και τον οπλισμο τους.

Και για να γίνει αυτό, έπρεπε να στείλουν αμερικανικά πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τι διαπίστωσαν εκεί οι Αμερικανοί; Πως οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν δίκιο που ήθελαν το RIM-116 Rolling Airframe Missile στις νέες ελληνικές φρεγάτες.

Φρεγάτες: Πώς οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν δίκιο – Τι έπρεπε να γίνει
Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τα αμερικανικά αντιτορπιλικά, που έχουν αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, έχουν ήδη εκτοξεύσει περισσότερους από εκατό πυραύλους SM-2 και SM-6 , για να αναχαιτίσουν επιθετικά drone, κρουαζιερόπλοιο κατά πλοίων πυραύλους και βαλλιστικούς πυραύλους, που εκτοξεύθηκαν από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, εναντίον αυτών των πλοίων ή εκείνων που προστατεύουν.

Ωστόσο, έχουν χρησιμοποιήσει μόνο μία φορά το CIWS Phalanx, ενώ, ταυτόχρονα, αρκετές δυτικές φρεγάτες εξοπλισμένες με το σύστημα RIM-116 Rolling Airframe Missile ή RAM, έδειξαν την αποτελεσματικότητα του συστήματος, αναφέρει το meta-defense.fr.

Μάλιστα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τα συστήματα Phalanx που εξοπλίζουν τα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke, για να εγκαταστήσει, αντί αυτού, ένα σύστημα RIM-116 RAM.