Η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να στείλει στη Γαλλία αντιαεροπορικά συστήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες«Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Κυβέρνησης Παύλος Μαρινάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εάν ζητήσει η Γαλλία, η Ελλάδα να στείλει αντιαεροπορικά συστήματα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, αλλά τόνισε ότι θα γίνει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μόνο αν δεν επηρέαζε την αμυντική ικανότητα της χώρας», αναφέρουν ξένοι ανταποκριτές από την Αθήνα.

Μάλιστα, η εφημερίδα Καθημερινή ανέφερε σήμερα ότι οι γαλλικές αρχές υπέβαλαν αίτημα στην Ελλάδα για αποστολή κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων μικρής εμβέλειας CROTALE στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία για χρήση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

«Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η γαλλική πλευρά υπαινίσσεται ότι εάν το Παρίσι σκοπεύει να παραχωρήσει αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, χρειάζεται η βοήθεια των συμμάχων για να διασφαλιστεί η αεράμυνα των βασικών υποδομών στη μητρόπολη που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αντίστοιχη αλληλογραφία μεταξύ Αθήνας και Παρισιού ξεκίνησε σε διπλωματικό επίπεδο τον περασμένο Νοέμβριο, προφανώς χωρίς καμία σχέση μέχρι τώρα, γράφει η εφημερίδα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Κυβέρνησης τόνισε στη σημερινή τακτική ενημέρωση Τύπου ότι αν αποστέλλονταν αντιαεροπορικά συστήματα θα γινόταν μόνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Αν οι σύμμαχοί μας ζητήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάποια συγκεκριμένη βοήθεια που σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσει την αμυντική ικανότητα της χώρας, θα γίνει, αλλά φυσικά μετά από συντονισμό και διαβούλευση των δύο πλευρών.

Αλλά να διευκρινίσω, μιλάμε για συγκεκριμένο περιορισμένο χρονικό διάστημα, επεσήμανε ο Μαρινάκης.