Τι θέλουν τουρκικά F-16 στην Ανδραβίδα;Τι θέλουν τουρκικά F-16 στην Ανδραβίδα με ελληνικά και γαλλικά Rafale καθώς και F-35;

Μπορεί στην προηγούμενη «Red Flag» της Ευρώπης να είχε… αποκλειστεί λόγω της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, όμως στην φετινή άσκηση θα λάβει μέρος και η Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr και του Κώστα Σαρικά, οι Τούρκοι θα συμμετάσχουν με έως και 8 μαχητικά τύπου F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ενώ Τούρκοι Αξιωματικοί συμμετέχουν ήδη στις πρώτες συσκέψεις.

Ο συνολικός αριθμός των κρατών του NATO «κλείδωσε» στα 12 με όλες σχεδόν τις κορυφαίες αεροπορικές δυνάμεις της Συμμαχίας να στέλνουν μαχητικά στην Ελλάδα και στην 117 Πτέρυγα Μάχης, με F-35, Rafale, Eurofighter, Gripen και τουρκικά F-16 να έρχονται στην Ανδραβίδα για την ευρωπαϊκή «Red Flag».

Που έχουν… ηρεμήσει τα πράγματα στο Αιγαίο δεν… μπορούμε να καταλάβουμε καθώς οι γείτονες με αφορμή το ζήτημα των θαλάσσιων πάρκων, δεν κρίβουν την διάθεση αμφισβήτησης ελληνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων στα νησιά του Αιγαίου.