Τουρκία: Αλλάζει τα δεδομένα – Ενισχύει τη βάση του Ιντζιρλίκ με F-16!



Κινήσεις που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται την τακτική της κάνει η Τουρκία τις τελευταίες ώρες, ενισχύοντας βάση στην ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, πρόκειται για τη βάση του Ιντζιρλίκ, που μέχρι πρόσφατα ήταν η έδρα των μεταγωγικών αεροσκαφών της χώρας.

Ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι θα αλλάξει η ονομασία της και θα γίνει μία τακτική βάση της πολεμικής αεροπορίας, όπου εκεί θα μεταφερθούν μάλιστα και αρκετά F-16 από τους Τούρκους.

Το γιατί γίνονται όλα αυτά είναι το μεγάλο ζήτημα και η απάντηση για πολλούς είναι ξεκάθαρη για το τι θέλει να πετύχει.

Τουρκία: Προετοιμάζεται για μία στρατιωτική επιχείρηση!
Πολλά είναι λοιπόν τα ερωτηματικά για τους λόγους που η Τουρκία προχωράει σε κάτι τέτοιο, όπως είναι άλλωστε λογικό.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η χώρα προετοιμάζεται για μία στρατιωτική επιχείρηση και στο βόρειο Ιράκ, γι’ αυτό και γίνονται οι αλλαγές αυτές.

Ωστόσο υπάρχουν και σημαντικές βάσεις ανατολικότερα, από τις οποίες έβγαινε κινητικότητα της τουρκικής αεροπορίας.

Αναλυτές πάντως τόνιζαν ότι αυτή η κίνηση αποτελεί μήνυμα για όλες τις χώρες της περιοχής, δηλαδή από τον Ισραήλ μέχρι ακόμα και την Κύπρο και φυσικά και την Ελλάδα, για να τους δείξει ότι είναι ακόμα πιο… κοντά τους.

Όλα αυτά φυσικά την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται και για τη μεγάλη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον.