Μοτίβο τουρκικής επίθεσης στα νησιά μας-Αεροσκάφη τύπου Kaan θα κτυπήσουν υποδομές ενώ τα UCAV Akıncı θα εξουδετερώσουν τα ραντάρ μαςΤούρκος ειδικός : Τα νησιά θα περάσουν δημογραφικά στον τουρκικό λαό σε μια γενιά"-Πάγιο τουρκικό σχέδιο είναι η αποκοίμιση της ελληνικής πολιτικής ελίτ με ταυτόχρονη ανοχή της δύσης ώστε σε οποιονδήποτε χρόνο και τόπο να επιχειρηθεί επίθεση τύπου Κύπρου-74 κατά ελληνικών νήσων με κάποια κατασκευασμένη αφορμή

Αποκάλυψη της δημοσιογράφου Ουζέι Μπουλούτ που επικαλείται Τούρκους ειδικούς και συμβούλους του Ερντογάν

Στο φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας AHaber, πολιτικοί αναλυτές και ειδικοί εθνικής ασφάλειας συζήτησαν με ενθουσιασμό στις 28 Φεβρουαρίου πώς η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα μπορούσε να χτυπήσει ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος.

Μιλώντας μπροστά σε έναν χάρτη της Τουρκίας και της Ελλάδας, ο Μεσούτ Χακί Κασίν, καθηγητής διεθνούς δικαίου και σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, μίλησε για το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος Kaan, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ανάπτυξη, λέγοντας:

"Αυτό το αεροσκάφος [Kaan] δεν θα εντοπιστεί από τα ελληνικά ραντάρ. Καθώς αεροσκάφη αυτού του τύπου θα χτυπούν τους κύριους στόχους [νησιά του Αιγαίου], σμήνη από συνοδευτικά UCAV, ([ Bayraktar Akıncı), θα καταστρέφουν όλα τα ελληνικά ραντάρ εδώ [στο νησιά], αφήνοντας τους Έλληνες τυφλούς.

Προσθέστε σε αυτά και τα υπόλοιπα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας μάχης, και θα βγάλετε το συμπέρασμα ότι οι ελληνικές πλατείες θα καταστραφούν σε λιγότερο από 3 ώρες. Αν οι Έλληνες μπουν σε πόλεμο μαζί μας, όλα τα όπλα σε όλα αυτά τα νησιά θα είναι για εμάς πολεμική λεία».

Ένας άλλος Τούρκος αναλυτής είπε: «Το τουρκικό έθνος έχει ένα όνειρο για αυτά τα νησιά, αλλά η επίσημη πολιτική δεν μπορεί να εκφραστεί δημόσια».

Ένας έτερος ξεστόμισε ότι: "Δεν θα εισβάλουμε στα νησιά. Θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε σε αυτά ελεύθερα. Θα είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και τότε τα νησιά θα περάσουν δημογραφικά στον τουρκικό λαό σε μια γενιά. Σε μια γενιά, όλα τα νησιά θα είναι κατά πλειοψηφία τουρκικά.

Μιλάμε για κατάκτηση χωρίς πόλεμο», ενώ πρόσθεσε, «συμβαίνει έτσι [μέσω της δημογραφικής κυριαρχίας]».

Άλλος αναλυτής διαφώνησε: "Αυτά τα νησιά ήταν υπό Οθωμανική κυριαρχία για 500 χρόνια, αλλά ήταν κατά 95 τοις εκατό δημογραφικά ελληνικά. Ακόμη και η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν μπορούσε να τα τουρκοποιήσει. Επίσης, δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ. [Η κατάκτηση της νησιά] θα συμβεί μόνο μέσω πολέμου», κατέληξαν όλοι τους.

Η Οζέι Μπουλούτ ανέφερε ότι έτσι, η τουρκική κυβέρνηση στοχεύει να κατακτήσει τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, είτε στρατιωτικά είτε δημογραφικά.
Ο στόχος παραμένει ο ίδιος και είναι η κατάληψη των ελληνικών νησιών.

Τέτοιες συζητήσεις είναι συχνές στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας
Στις 6 Φεβρουαρίου, Τούρκοι αναλυτές συζήτησαν με περηφάνια τις προοπτικές της Τουρκίας να χτυπήσει την Ελλάδα με πυραύλους


Στο CNN Turk, φιλοκυβερνητικοί αναλυτές είπαν ότι ο πύραυλος Tayfun, ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς τουρκικής κατασκευής, θα μπορούσε εύκολα να πλήξει την Ελλάδα από την Τουρκία.

«Αν τον εκτοξεύσουμε από την Αδριανούπολη ή τη Σμύρνη, μπορούμε να χτυπήσουμε την Αθήνα», κατέληξαν οι ίδιοι Τούρκοι αναλυτές.

Αυτές οι απειλές δεν είναι καινούριες.

Τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια, η κυβέρνηση της Τουρκίας απειλούσε να εισβάλει και να προσαρτήσει τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

Στον επίσημο λογαριασμό X (Twitter) του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας είχε δημοσιευθεί ένα βίντεο στις 22 Απριλίου 2023, το οποίο ισχυρίζεται ότι ορισμένα ελληνικά νησιά και η περιοχή της Δυτικής Θράκης της Ελλάδας αποτελούν μέρος της τουρκικής επικράτειας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ επίσης ψευδώς και επανειλημμένα υποστηρίζουν ότι «152 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο ανήκουν στην Τουρκία».

Τα νησιά αυτά, ωστόσο, ιστορικά και νομικά ανήκουν στην Ελλάδα, κυρίως μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης του 1924, των Τουρκοϊταλικών Συμφωνιών του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947.

Η ισλαμιστική κυβέρνηση του Ερντογάν προφανώς στοχεύει στην προσάρτηση του ελληνικού εδάφους για δύο βασικούς λόγους:

Ο πρώτος, πηγάζει από την πίστη στον νεο-οθωμανισμό και την ισλαμική έννοια της κατάκτησης, ή «φετίχ», από την αραβική λέξη «fath».

Ο δεύτερος λόγος, πηγάζει από την αλαζονική άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με τα εγκλήματα του παρελθόντος κατά των χριστιανών.

Όπως εξηγεί ο συγγραφέας Dr. Mark Durie: "Η ισλαμική ιδεολογία της κατάκτησης απαιτεί μια γη, που κάποτε κατακτήθηκε για το Ισλάμ, να ανήκει για πάντα στους Μουσουλμάνους. Μετά την κατάκτηση, οι προηγούμενοι ένοικοι έγιναν ανεκτοί πελάτες των μουσουλμάνων κατακτητών και, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, τους επετράπη να επιβιώσουν για όσο διάστημα θα απέδιδαν φόρο τιμής".

Η εξωτερική πολιτική της ισλαμιστικής κυβέρνησης της Τουρκίας, στην πραγματικότητα, διαμορφώνεται κυρίως από την άρνηση κάθε γενοκτονίας που έχει διαπραχθεί, καθώς και από την ιδεολογία της για βίαιες κατακτήσεις και εδαφική επέκταση οθωμανικού τύπου, μια προσέγγιση που έχει δημιουργήσει πολέμους και τεράστια αστάθεια στην περιοχή, κάτι που είδαμε σε Κύπρο, Συρία, Ιράκ και Αρμενία.