Δοκιμαστικές βολές με Laser έκανε ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ-Είμαστε κοντά σε ένα τρομερό ελληνικό όπλο που θα αλλάξει τις ισορροπίες;Προορίζεται για να τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία στο Αιγαίο κατά των τουρκικών σμηνών drone εφόσον περάσει όλες τις δοκιμές

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Σαρημπαλίδη και το newsauto.gr, ¨το Anti-Drone σύστημα ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ έκανε δοκιμές τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και όπως ενημέρωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Κωνσταντίνος Σούκος, τα αποτελέσματα ήταν θετικά και όπως τα περίμεναν”.

Δεν δίνονται για λόγους απορρήτου περισσότερες λεπτομέρειες για τις δοκιμές, διότι πρόκειται για οπλικό σύστημα στο οποίο έχει την ευθύνη και το ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σούκου.

Πότε όμως θα βγει σε τελικά σε παραγωγή το ελληνικό αντίδοτο κατά των τουρκικών drones;
Σύμφωνα με δημοσιογραφικούς ισχυρισμούς, η γνωστή  ελληνική αμυντική εταιρεία Soukos Robots, έχει αναπτύξει ένα όπλο λέιζερ που μπορεί να «εξουδετερώσει από μακριά» ακόμη και τουρκικά UCAV.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική αμυντική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι αναπτύσσει όπλο λέιζερ που είναι ικανό να  χρησιμοποιήσει 300 κιλοβάτ ενέργειας, με κύριο πελάτη τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Χωρίς να αναφερθεί πώς θα παραχθούν τα 300 κιλοβάτ ενέργειας, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι να εξουδετερώνει οποιοδήποτε αεροσκάφος με το όπλο λέιζερ από απόσταση 30 χιλιομέτρων”.

Εμείς από την ιστοσελίδα μας δεν αναφέρουμε ούτε την ισχύ του όπλου, ούτε το δραστικό βεληνεκές του, αφού τίποτα από όλα αυτά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.
Τονίζουμε όμως ότι, η νέα αποκάλυψη θα είναι ότι αυτό το σύστημα ελληνικής κατασκευής σύστημα ( εφόσον ολοκληρωθούν όλα), θα στοχεύει αποκλειστικά στο να καταρρίπτει τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα BAYRAKTAR, που αποτελούν τον πονοκέφαλο της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Το θωρακισμένο τροχοφόρο όχημα με όπλο laser, αναπτύσσει ταχύτητα 100 χιλιομέτρων, θα έχει την δυνατότητα να “τηγανίζει” τουρκικά ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και σκάφη σε απόσταση η οποία δεν είναι ανακοινώσιμη προς το παρόν.

Τοποθέτηση πλατφόρμας του όπλου Laser και σε ελληνικά πολεμικά πλοία

Έγινε γνωστό επίσης ότι έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτόν, μια ρομποτική πλατφόρμα laser με το όνομα «Ποσειδώνας», η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε πολεμικά σκάφη διαφόρων κλάσεων, με στόχο την εξουδετέρωση των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Τα συστήματα laser υποστηρίζονται από τη γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας που ονομάζεται «Δίας».

Πρόκειται για μια ελληνική τεχνολογική επανάσταση, εφόσον γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά, αφού τροχοφόρα οχήματα του στρατού και πολεμικά σκάφη θα μπορούν να “ κατεδαφίζουν” τουρκικά UAV από συγκεκριμένες αποστάσεις, ακυρώνοντας το “καλό χαρτί” των Τούρκων σε οποιαδήποτε ελληνοτουρκική πιθανή σύγκρουση σε στεριά και αέρα, στο καλύτερο σενάριο φυσικά.

Το σύστημα παρουσιάστηκε σε εκπομπή της ελληνικής τηλεοράσεως, πιθανότατα μετά από έγκριση του ΥΠΕΘΑ, και αυτό μας δείχνει ότι όλα πιθανότατα ευρίσκονται στο τελικό στάδιο και αυτό είναι το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση.

Μιλάμε όμως για μια ιδιωτική εταιρεία που ξεκίνησε ένα πρόγραμμα  με κρατική χρηματοδότηση, η οποία εφόσον όλα πάνε καλά, θα τροφοδοτήσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με οπλικά συστήματα αιχμής, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των απειλών των τουρκικών UAV, σε μια συγκεκριμένη απόσταση, αφού οι Τούρκοι ήδη κατασκευάζουν το UCAV Kızılelma, ενώ έχουν στο οπλοστάσιο τους το AKINCI, τα οποία πετούν σε πολύ μεγάλα ύψη 37000 ποδών, αποτελώντας στρατηγικά όπλα που μπορούν να εκτοξεύσουν ακόμα και πυραύλους Κρουζ.