Δένδιας: «Μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα»«Με διακατέχει μια τεράστια αγωνία» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τους Τούρκους

Αυξημένη επαγρύπνηση ζητάει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για την Τουρκία, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να παρουσιάσει μια ουτοπική εικόνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και υιοθετεί στάση υποτέλειας απέναντι στον «Σουλτάνο» που εξακολουθεί να επιδίδεται σε ρεσιτάλ προκλητικότητας.

Από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Δένδιας, σε διαφορετική γραμμή από τον Μητσοτάκη και το Μαξίμου «άδειασε» ουσιαστικά τον πρωθυπουργό τονίζοντας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι δυτικές χώρες, οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές. Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα. αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την καινοτομία στις ένοπλες δυνάμεις.

«Και βεβαίως η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από τη Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «θα προέλθει από μία χώρα με δεκαπλάσιο πιθανόν, ως προς το να προέλθει, μια χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο Α.Ε.Π. που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε, και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό» τόνισε και εξέφρασε την ανησυχία του: «με διακατέχει μια τεράστια αγωνία. Δεν σας το έχω κρύψει. Άλλωστε οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε πάρα πολλά χρόνια και ξέρετε ότι λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα σε αυτή την αίθουσα».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: «η χώρα πρέπει να επιβιώσει απέναντι στην υπαρξιακή απειλή. Δεν θα τα καταφέρουμε αλλιώς. Γιατί δεν έχουμε τόσα χρήματα. Δεν είμαστε οι πιο πλούσιοι εμείς. Αντιμετωπίζουμε, ξαναλέω, μια χώρα με τετραπλάσιο ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Εάν δεν δουλέψουμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια, δεν θα τα καταφέρουμε. Και πρέπει να ξεκινήσουμε σήμερα. Και είμαστε πολλά χρόνια καθυστερημένοι. Πολλά χρόνια καθυστερημένοι».

https://www.newsbreak.gr/